DOLAR 34,2857 0%
EURO 37,0344 0.01%
ALTIN 3.026,59-0,03
BITCOIN 23134860,01%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkçe öğretmenine kurşun yağdıran şahıs yakalandı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Türkçe öğretmenine kurşun yağdıran şahıs yakalandı

Türkçe öğretmenine kurşun yağdıran şahıs yakalandı

ABONE OL
7 Haziran 2024 14:40
Türkçe öğretmenine kurşun yağdıran şahıs yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İstanbul’da 44 yaşındaki Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz’ı silahlı saldırı sonucu öldürdüğü iddiasıyla aranan şüpheli Adem G., polis tarafından bir lokantada yemek yerken yakalandı. Şüphelinin polise “Bu bir kan davası. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum” dediği öğrenildi. Zırhlı araçla adliyeye sevk edilen şüpheliyle bağlantılı olarak bir kişinin daha arandığı tespit edildi.

Batmanlı iki aşiret arasında 2017 yılından beri süre gelen kan davası

Dün Fatih, Topkapı Mahallesi, Bican Bağcıoğlu Sokak’ta ilerleyen öğretmen Abdulbaki Durmaz, otomobiliyle seyir halindeyken silahlı bir saldırıya maruz kaldı. Saldırı sonucunda ağır yaralanan Türkçe öğretmeni, hastanede hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili başlattığı çalışmada, cinayetin sebebini kan davası olarak belirledi. Araştırmalar sonucunda, 2017’den beri devam eden kan davasının Batmanlı iki aşiret arasında yaşandığı ve birçok kişinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı ortaya çıktı. Son saldırının ise Adem G.’nin kardeşiyle birlikte karşı aşiretten olduğu belirlendi.

Bu bir kan davası

Polis, peşine düştüğü şüphelinin izini bir lokantada buldu. Yemek yiyen Adem G., içeri giren polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheli, kendisini yakalayan polislere “Bu bir kan davası. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum” dediği öğrenildi.

Taksiyi kullanan kardeşinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor

Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheli Adem G., emniyetteki sorgusunun ardından zırhlı polis aracıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheli, “Susma” hakkını kullanarak ifade vermediği öğrenildi. Yetkililer, saldırı sırasında Adem G.’nin yanında bulunan ve olay yerinden kaçan taksiyi kullanan kardeşinin yakalanması için operasyonların devam ettiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r