DOLAR 34,2535 0.06%
EURO 37,2170 -0.04%
ALTIN 3.011,290,54
BITCOIN 23378070,14%
İstanbul
15°

AÇIK

15:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Teröristbaşının ölümü sonrası ortalığı karıştıran iddia
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Teröristbaşının ölümü sonrası ortalığı karıştıran iddia

Teröristbaşının ölümü sonrası ortalığı karıştıran iddia

ABONE OL
21 Ekim 2024 12:28
Teröristbaşının ölümü sonrası ortalığı karıştıran iddia
0

BEĞENDİM

ABONE OL
15 Temmuz hain darbe girişiminde 251 vatandaşımızı şehit eden FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümü, terör örgütü içinde ciddi çatışmalara yol açtı. FETÖ içerisinde maddi güç mücadelesi veren grupların sert tartışmalara girdiği ve yakın zamanda suikast girişimlerinin yaşanabileceği iddia ediliyor. Güvenlik kaynaklarına göre, Gülen’in ölümü, örgüt içindeki rekabeti daha da alevlendirdi. Cenaze töreninin detayları, kimin namazı kıldıracağı ve kimlerin katılacağı gibi konular tartışma konusu haline geldi.

Cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler var

Türkyolu, Fethullah Gülen’in cenazesinin hızlı bir şekilde kendi kontrolünde defnedilmesini istiyor. Ancak örgüt içindeki yaşlılar, Avrupa’dan gelecek kişilerin beklenmesi gerektiğini savunuyor. Bu durum, Türkyolu’nun göstermelik bir cenaze töreni düzenleyerek cenazeyi kaçırma ihtimaline dair spekülasyonlara yol açtı. Örgüt içinde, Gülen’i Said Nursi gibi bir figür haline getirmek isteyenlerin sayısı giderek artarken, mezarın konumunun bilinmemesi konusunda ortak bir karar alındığı bildiriliyor. Cenazenin, çok az sayıda kişinin katılımıyla, Türkyolu’nun damadının evinin arazisindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. Bu şekilde mezarın güvende olacağı düşünülüyor; ancak Türkyolu’nun cenazeyi kaçırma olasılığı, örgütün diğer güç odaklarında tartışma yarattı.

Evin önünde araç hareketliliği yaşandığı fark edildi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümü sonrası, ABD’de yaşadığı evden görüntüler basına sızdırıldı. Görüntülerde evin önünde belirgin bir araç hareketliliği gözlemleniyor. Gülen, 1999 yılında Türkiye’den ABD’ye kaçmış ve 2015 yılından bu yana Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından en çok aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alıyordu. Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs eden Gülen’in iadesi için ABD’ye toplamda 7 kez resmi başvuruda bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r