DOLAR 34,1786 0.04%
EURO 38,2149 0.11%
ALTIN 2.898,90-0,72
BITCOIN 2189494-2,47%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Suikastı sonrası Hizbullah’tan ilk açıklama!

Suikastı sonrası Hizbullah’tan ilk açıklama!

ABONE OL
30 Eylül 2024 14:19
Suikastı sonrası Hizbullah’tan ilk açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İsrail’in Beyrut’ta gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybetmesi, bölgedeki gerilimi artırdı. Saldırı sonrası Hizbullah, yeni liderini kısa süre içinde seçeceğini duyurdu. 27 Eylül Cuma günü, Şii nüfusun yoğun olduğu ve Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine yönelik çok sayıda hava saldırısı düzenlendi. Lübnan medyası, bu saldırıları, 2006 yılındaki İsrail-Hizbullah çatışmasından bu yana Beyrut’un gördüğü en ağır bombardıman olarak tanımladı.

Halklar Nasrallah’ı seviyordu

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah’ın ölümünün ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kasım, “Halklar Nasrallah’ı seviyordu. Nasrallah Filistin’e aşıktı. Ailesine başsağlığı diliyorum. Lübnan’a ve özgür tüm insanlara başsağlığı diliyorum” ifadeleriyle söze başladı.

Hizbullah: “Yolumuza Devam Edeceğiz, Savaşa Hazırız”

Hizbullah, İsrail’in saldırılarına rağmen direnişten vazgeçmeyeceklerini ve Allah’ın verdiği zafer sözüne inandıklarını duyurdu. Örgüt, hedeflerine kararlılıkla ilerleyeceklerini ve savaş meydanından çekilmeyeceklerini vurguladı. İsrail’in Lübnan’da köy köy saldırılar düzenlediğini, sivillere, sağlık ekiplerine, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara zarar verdiğini belirten Hizbullah, Amerika’nın da İsrail’i sınırsız bir şekilde desteklediğini söyledi. Savaşın uzun sürebileceğini kabul eden Hizbullah, her ihtimale karşı hazır olduklarını ve İsrail kara saldırısı başlatırsa direniş güçlerinin sahada olacağını ifade etti. Son olarak, İsrail’in hedeflerine ulaşamayacağını ve askeri güçlerini yok edemeyeceğini belirterek, bu savaştan zaferle çıkacaklarını ilan etti.

Bunu sadece bir füzeyle yaptık

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah suikastına karşılık olarak İsrail’e füze saldırıları düzenlediklerini açıkladı. “İsrail’i vurduk, Hayfa’yı vurduk. İsrail, 1 milyon vatandaşının kaçtığını söyledi. Üstelik bunu sadece bir füzeyle başardık” diyen Kasım, Hizbullah’ın gücünü vurguladı. Ayrıca merakla beklenen yeni lider seçimine de değinen Kasım, “En kısa sürede yeni genel sekreterimizi seçeceğiz. Tüm liderlerimizi değerlendireceğiz ve seçimler sorunsuz ilerleyecek” ifadelerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r