DOLAR 34,2747 -0.02%
EURO 37,1043 0.27%
ALTIN 3.003,920,39
BITCOIN 23067790,47%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuk psikolojik sorunlar yaşıyor
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuk psikolojik sorunlar yaşıyor

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuk psikolojik sorunlar yaşıyor

ABONE OL
10 Temmuz 2024 16:45
Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuk psikolojik sorunlar yaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ankara’nın Başkent ilçesinde yaşayan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, geçen yıl 7 Aralık’ta Kafkaslar Mahallesi’nde okula giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yaralanarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Tunahan, üç ay boyunca ardışık ameliyatlar geçirdi ve mart ayında hastaneden çıktı. Ancak tedavi süreci devam etti ve 26 Haziran’da 15. büyük operasyonunda deri nakli yapıldı. Yaklaşık 13 saat süren bu ameliyatın ardından iyileşen Tunahan, tekrar evine döndü. Şimdi ise yaşadığı travmanın psikolojik etkileriyle baş etmeye çalışıyor. Dışarı çıkmak istemeyen ve kendisini eve kapatan Tunahan, ziyaretçileri olan arkadaşlarından ve komşularından kaçınıyor.

Bizim 8 ayda çektiğimizi Allah hiçbir anne babaya hiçbir zaman yaşatmasın

Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, oğlunun son ameliyatının tam 12 saat 45 dakika sürdüğünü belirterek, “Şu anda durumu gayet iyi. Ancak önümüzde 3 ay sonra bir ameliyat daha var. En büyük ve riskli ameliyat buydu. Daha önce zor süreçler yaşadık ama bu ameliyat çok daha zordu. Uzun süre kan aradık. Biz hayvan karşıtı değiliz. Herkes istediği şekilde hayvanlarına bakabilir; sokakta, evde ya da başka yerlerde. Ancak herkesin bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Tek isteğimiz sokaklarda başıboş köpeklerin olmaması. Dün yine buradan 4 köpek geçti. Artık çocuklarımızı tek başına bakkala bile gönderemiyoruz. Ne okula ne parka rahatça gidebiliyorlar” diye konuştu.

Allah onu bize bağışladı

Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, Tunahan’a 3 ay boyunca deri beslemesi yapıldığını anlatarak şunları söyledi: “Tunahan’ın vücudunda kas yoktu. Sırtına balonlu bir besleme yapılarak eti büyütüldü. Sonrasında bu bölgeden alınan deri, kafasına enjekte edilerek nakil yapıldı. Bu süreç çok zorlu geçti. Tunahan’ın epikriz raporları bile saldırıda kaç yerinden ısırıldığını tam olarak yazamaz. Kas bölgeleri ve kemiğe kadar her yer zarar görmüştü. Tunahan’ın yaşaması bile bir mucize. Allah onu bize bağışladı. Şimdiye kadar 15 büyük ameliyat geçirdi. Toplamda ise büyük-küçük yaklaşık 20-25 ameliyat oldu.”

Kesinlikle lambayı söndürmüyor

Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, Tunahan’ın sağlık durumu hakkında doktorların genel olarak iyi olduğunu söyledi. “Son 8 aydır, ilk kez son 3-4 gündür yemesi içmesi düzene girdi. Öncesinde çok az yemek yiyebiliyor, yürüyemiyordu. Şu anda durumu gayet iyi. Tek sorunu psikolojik olarak yaşadığı problemler. Zaman zaman günü gününe yaşadığı oluyor. Ağırlıklı olarak agresif ve sinirli bir halde. Önceden melek gibi bir çocuktu, şimdi asabi ve agresif bir hal aldı. Pencereden köpekleri gördüğünde onları sayıyor. Eğer o gece köpekleri görmüşse, lambayı kesinlikle söndürmek istemiyor, aydınlık olmasını istiyor. Gece olduğunda çok korkuyor ve ürperiyor. Normalde hayvanları çok seven bir çocukken artık ‘Hayvan istemem’ diyor. Yeni düzenlemelerle ilgili sağlıklı düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Biz sadece sokakları güvenli hale getirilmesini talep ediyoruz. İnşallah Tunahan bu tür olayların son örneği olur” dedi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r