DOLAR 34,1585 -0.02%
EURO 38,2806 0.07%
ALTIN 2.917,98-0,05
BITCOIN 22506510,67%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

05:25

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sınırda Hareketlilik!

Sınırda Hareketlilik!

ABONE OL
7 Ağustos 2024 09:41
Sınırda Hareketlilik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve Suriye, PKK’nın “Kobani” olarak adlandırdığı Ayn el Arap’ta önemli bir adım atarak bölgede bir askeri üs kurdu. Rusya’nın Türkiye sınır hattına yakın bu bölgede büyük bir askeri üs inşa etmesi, olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Çatışan taraflar arasındaki muharebe operasyonlarını durdurma sistemini izlemeye yönelik

Rusya Uzlaşma Merkezi Direktör Yardımcısı Albay Oleg Ignasyuk, Rusya Federasyonu ve Suriye Arap Cumhuriyeti’nin Suriye-Türkiye sınırına yakın Kobani (Ayn el-Arap) bölgesinde bir askeri üs kurulumunu tamamladığını duyurdu. Rus TASS ajansı ise bu askeri üssün amacını, çatışan taraflar arasındaki muharebe operasyonlarını izleme ve durdurma sistemi olarak tanımladı.

“Astana Ruhu”

“Astana Ruhu” çerçevesinde Ankara ve Şam arasında alt düzeyde başlayan heyetler arası görüşmeler devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında yapılması planlanan görüşme öncesinde Rusya’nın Türkiye sınır hattına yakın bölgede büyük bir askeri üs inşa etmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişki oldukça iyi bir noktada

Türkiye gazetesine konuşan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Eray Güçlüer, Suriye rejiminin bölgede güç kazanmaya başladığını belirterek, Türkiye’nin o bölgede bir üssün kurulmasını istediğine dikkat çekti. Güçlüer, “Ayn el-Arap’ta, Suriye’nin de yer aldığı bir üssün kurulması stratejik olarak çok önemli bir gelişme. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler şu anda oldukça iyi. Bu üssün kurulması, ABD’nin kontrolündeki PKK’nın bölgede zayıfladığı anlamına geliyor. Ayrıca, ABD ve PKK’nın bölgeden çekilmesinin ardından Rusya ve Suriye’nin söz sahibi olmaya başladığını gösteriyor. Terör örgütü şu anda Haseke ve Deyrizor hattına çekilmiş durumda. Bu bölgeye dikkat edilmesi gerekiyor, ancak çekilme sonrasında Suriye yönetiminin yeniden aktif olması sevindirici bir gelişme. Türkiye’nin güvenliği açısından bu gelişme önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü yok edilirse ancak rahatlayabiliriz

Bölgede üs kurulmasını normalleşme sürecinin bir parçası olarak değerlendiren Dr. Eray Güçlüer, “Bölgenin tamamen terör örgütünden temizlenmesi gerekiyor. Terör örgütü yok edilirse ancak rahatlayabiliriz. Rusya’nın rejimle üs kurması ve Moskova ile Ankara’nın ortak devriyeye başlaması olumlu gelişmeler, ancak bu yeterli değil. Terör örgütünün Haseke ve Deyrizor’da yok edilmesi için Türkiye ve Suriye’nin güneydoğusuna yönelik stratejik manevralar yapılarak çember içine alınması ve yok edilmesi gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r