DOLAR 34,1903 0.07%
EURO 38,1728 0.01%
ALTIN 2.894,54-0,87
BITCOIN 2179017-2,74%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

18:55

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Sinan Ateş’in annesinden Bahçeli’ye zehir zembelek sözler!
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Sinan Ateş’in annesinden Bahçeli’ye zehir zembelek sözler!

Sinan Ateş’in annesinden Bahçeli’ye zehir zembelek sözler!

ABONE OL
30 Eylül 2024 14:42
Sinan Ateş’in annesinden Bahçeli’ye zehir zembelek sözler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırıyla ilgili davada yargılama sürüyor. 12’si tutuklu, 22 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülüyor. Duruşmaya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, milletvekilleri Deniz Demir ve Mahir Polat, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da katıldı.

Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor

Mahkeme, tevsii tahkikat taleplerini reddetti. Duruşmada söz alan Ayşe Ateş, “Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor” diyerek durumu vurguladı. Mahkemenin Türk milleti adına karar verdiğini belirten Ateş, “Devletimizin ayakta kalması, milletimizin birlik ve barışı için adaletin tecellisi her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi için sabırla adaletin gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi. Hakkaniyetli ve hukuka uygun bir adalet sağlanmasını istediğini ifade eden Ateş, “Dünyada hiçbir şey insanın huzur ve mutluluğundan daha önemli değildir. Mal ve makam hırsı, kimseye kazandırmamıştır” şeklinde konuştu. Mahkemenin vicdanıyla karar vermesini saygıyla talep etti.

Devlet Bahçeli’ye hakkımı helal etmiyorum

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, duruşmada duygu dolu bir konuşma yaptı. Ateş, “Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum, Cenabı Allah’a havale ediyorum” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Ateş, “Ona hakkımı helal etmiyorum, saygı da duymuyorum. Oğlumun katilleri İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım’dır” ifadelerini kullandı.Oğlunun gelecekteki potansiyelinden korktuklarını belirten Saniye Ateş, “Oğlumun genel başkan olma amacı yoktu. Ama bundan sonraki hayatları öyle bir zehir olsun ki analarının babalarının yüzüne bakamasınlar” diye ekledi. “Benim oğluma vurulan kurşundan daha fazla hiçbir şey acıtmaz” diyen Ateş, katillerinin dışarıda olduğunu ve bunun para için yapıldığını vurguladı. Saniye Ateş’in sözleri sırasında “Amin” diyen bir kişi, mahkeme başkanının talimatıyla dışarı çıkarıldı.

Duruşmaya saat 14.00’a kadar ara verildi

Sinan Ateş ailesinin avukatlarından Onur Altundaş da “Bu yargılama öyle bir sonuçlanmalıdır ki bir daha kimse başkentin ortasında birini öldürmeye cesaret edemesin, tetikçiyi kaçırmaya cesaret edemesin. Kimse katili saklamaya cesaret edememeli” dedi. Duruşmaya saat 14.00’a kadar ara verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r