DOLAR 34,1576 0.05%
EURO 38,1573 -0.24%
ALTIN 2.908,06-0,85
BITCOIN 22646372,51%
İstanbul
25°

AÇIK

19:04

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Şehit polis olayında kahreden detay!

Şehit polis olayında kahreden detay!

ABONE OL
27 Eylül 2024 14:08
Şehit polis olayında kahreden detay!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İstanbul Ümraniye’de uğradığı silahlı saldırıda şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, acı haberi telsiz anonsuyla öğrendiğini belirtti. Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, polis merkezinden kaçtıktan sonra yakalanmaya çalışıldığı sırada çıkan arbede sırasında ateş açarak Şeyda Yılmaz’ı şehit etti. Şehit polis memurunun Sivas’taki babaevinde taziye ziyaretleri devam ederken, Semih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın üzerinden geçen sürecin oldukça zor geçtiğini ifade etti. Yılmaz, “Sözün bittiği yerdeyiz. İlk haberi aldığım günden bugüne yaşadıklarımız çok ağır. Tüm ülke, arayarak ve mesaj atarak destek oldu. Herkes dua ettiğini, ağladığını söyledi. Vatan sağ olsun” dedi.

Kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş

Yılmaz, olayın yaşandığı gün kendisinin de görevde olduğunu belirterek, “Biz aynı vardiyada çalışıyorduk. 17.15’te evden çıktım. Yanlış hatırlamıyorsam, 22.00 ya da 23.30 gibi telsiz sesi duydum. ‘Dudullu Polis Merkezi’ndeki polis yaralandı’ diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Oradaki silah arkadaşlarıma ben burada duramıyorum, beni götürün dedim. Yolda giderken silah arkadaşım, ‘kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş’ dedi. Öyle olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne yapacağımı bilemedim.” diye konuştu. 

Hastanede de diğer silah arkadaşlarım hep yanımdaydı

Haberi aldıktan sonra hemen hastaneye geçtiklerini anlatan Semih Yılmaz, “Hastanede de diğer silah arkadaşlarım hep yanımdaydı. Müdürlerimiz geldi. Çok dua etik. O, şehit olmayı çok istiyordu. Birkaç kez biz aramızda konuşmuştuk. Önce ben olayım, sonra sen olursun diye. Öyle aldım haberini.” diye konuştu.

Ben yandım, başka ailelere ateş düşmesin

Yılmaz, zanlı hakkında devletin gerekeni yapacağına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti: “O konu benim için farklı bir boyut, o konuda pek bir şey diyemiyorum. Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim. Belki söylenecek çok söz var ama devletimizin gereğini yerine getireceğine inancım tam. Başka Şeyda’lar şehit olmasın, başka anaların, babaların, eşlerin, çocukların canı yanmasın. Devletimizden bunu diliyorum. Bu suç makinelerine karşı biraz daha dikkatli olunmasını talep ediyorum. Dediğim gibi ben yandım, başka ailelere ateş düşmesin.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r