DOLAR 34,2640 0.01%
EURO 36,9818 -0.06%
ALTIN 3.033,640,20
BITCOIN 2270204-0,87%
İstanbul
15°

AÇIK

12:53

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Şanlıurfa’da milyonluk vurgun!

Şanlıurfa’da milyonluk vurgun!

ABONE OL
4 Haziran 2024 13:58
Şanlıurfa’da milyonluk vurgun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Anjiyografi biriminde görevli personel, tekniker ve doktorlardan oluşan bir grup, ciddi bir yolsuzluk iddiasıyla suçlanmaktadır. Şanlıurfa’nın önde gelen hastanelerinden birinde yaşanan bu olay, kamuda tasarruf önlemlerinin alındığı bir dönemde gündeme bomba etkisi yaptı.

Özel hastanelere ve yurtdışına sattılar

İl Sağlık Müdürlüğü, hastaneden gelen ihbarlar üzerine başlattığı gizli soruşturmada anjiyografi ünitesine giren hastalara kullanılmayan ve her birinin değeri en az 100 bin TL olan malzemelerin fatura edildiğini tespit etti. Daha sonra bu malzemelerin depodan çalınıp özel hastanelere ve yurtdışına satıldığı ortaya çıktı.

Olayla hiçbir ilgisi olmayan 30’a yakın doktora fatura edildiği ortaya çıktı

Hastane baskını sırasında yapılan gece operasyonunda milyonlarca lira değerinde malzemenin gizli depolarda saklandığı ortaya çıktı. Depo kayıtlarında yer almayan bu malzemelerle alakası olmayan yaklaşık 30 doktora fatura edildi. İddialara göre, doktorların bireysel suç duyurusunun ardından Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Birim Sorumlusu olan Uzm. Dr. Ö.F.Ç., İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevden alındı ve daha sonra başka bir hastaneye atanması planlandı. Ancak, birilerinin müdahalesiyle görevden alma kararının iptal edildiği iddia edildi.

Dosyanın kapatılması için her yolu denedi

Serkan Tanyıldızı tarafından bildirilen habere göre; başhekimin, yolsuzluk soruşturması sırasında şüpheli olarak ifade vermesine rağmen görevine devam ettiği, dosyanın kapatılması için her türlü yolun denenmeye çalışıldığı belirtiliyor. Ayrıca, yolsuzluğa karşı çıkan ve ifade veren sağlık personeline baskı uygulayarak, keyfi olarak görevden alıp yer değişikliği yaptırdığı iddia ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r