DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400250,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap

ABONE OL
25 Temmuz 2024 10:36
Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin borçlarının tahsilatına yönelik açıklamalarını eleştirdi. Özel, “Bu açıklamalar, belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, ‘Bakın CHP belediyesi böyle’ şeklinde göstermek için yapılan ucuz oyunlar” dedi.Özel, Büyükada’da Adalar CHP İlçe Başkanlığı ve Adalar Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ile görüşerek seçim başarısından dolayı tebrik etti. Bu sırada, Adalar’da yaşayan bir grup, belediyenin önüne gelerek İETT’nin Adalar’a getirdiği minibüslere karşı tepkilerini dile getirdi. Grubun taşıdığı pankartlarda “Adalar sit alanı, kara yolu azmanbüs kabul etmez”, “Adalar şehirleşmesin” ve “Yaya bölgesinde azmanbüs ısrarı niye?” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, grup sloganlar atarak duruma karşı çıktı.

Ama bana saygı duyarsanız, ben size saygı duyuyorum

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, demokrasinin tepki ve protesto hakkını içerdiğini belirterek, demokratik protesto hakkının kullanılmasının yanında olduklarını ifade etti. Minibüs konusuyla ilgili Adalı dört temsilciyle görüştüklerini söyleyen Özel, “Ada’nın istemediği hiçbir şey yapılmayacak. Bu beğenmediğiniz boyuttaki araçlar, Ada’daki yaya yoğunluğu azaldıkça çekilecek” dedi.Eylemcilerin, “Ada yollarına uygun değil bu araçlar” şeklindeki bağırışları üzerine Özel, “Ama bana saygı duyarsanız, ben size saygı duyuyorum” yanıtını verdi. Tepkileri anlayışla karşıladığını belirten Özel, karşılıklı suç duyuruları olduğunu, bunlardan tamamen feragat edilmesi talimatını verdiğini kaydetti. Araçlar hakkında da Özel, “Bu boyutta bir araç Ada’da doğru değil. Daha küçük ve uygun bir alternatif üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki süreçte bu değişiklikler yapılacak” şeklinde konuştu.

Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin borçlarının tahsilatına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye SGK’ya borcunu ödemiş bir söylesin. Ellerimizden aldığımız tüm belediyeler, son beş yıl boyunca hiç borç ödememişler. Şimdi SGK’ya yatırılacak parayla, AK Partili belediyeler zamanında hizmet yapmamış, ödemedikleri borçları bize ödeyeceğiz. Millet zaten bu zihniyetten bıktığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olabilir mi? Hangi AK Partili belediye bugüne kadar SGK borcunu ödemiş?” ifadelerini kullandı.

Belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, ‘Efendim işte CHP belediyesi bu.’ diye göstermeye çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Belediyelerin alacaklarını parasından keseceğim” sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu, belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, ‘İşte CHP belediyesi böyle’ diye göstermeye çalışmak anlamına geliyor. Bunlar ucuz oyunlar. Erdoğan bunu yapsın, biz de AK Partili belediyelerin borçlarını kesip hizmet etmeye engel olsun. Ben de meydanlarda Erdoğan’ın sadece kendi beceriksiz yönetiminin değişmesinden korktuğu için CHP’li belediyelerin yetkilerini elinden almaya yönelik bu oyununu anlatayım. ‘Enflasyonu düşüremeyen Erdoğan, belediyelerimizin elini kolunu bağlayarak yoksullaştırmaya, maaş ödeyemez, çöp toplayamaz hale getirmeye çalışıyor’ diyecek. Erdoğan şunu bilsin; çöpleri kendi ellerimizle toplarız, yine de bu oyunlarına, şantajlarına teslim olmayız” ifadelerini kullandı.

‘Osmanlı tokadı vuracağım.’ dedi bize, demokrasi tokadını yedi

Milletin seçim gününü sabırsızlıkla beklediğini belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Birazcık seçim sonuçlarından ders çıkarıp vatandaşın isteklerini yerine getirmek yerine inatlaşıyor ve hizmet etmemizi engelliyor. Vatandaş bunları görecek. İstanbul’da seçilen Ekrem İmamoğlu’nun zorla mazbatasının alınması neyse, seçilmiş bir belediye başkanının parasına el koyup hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı, ‘Osmanlı tokadı vuracağım’ dedi ama demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak, yeni bir demokrasi tokadı yiyecek. Meydanlarda, sokaklarda anlatırım. Sakın böyle bir şeye kalkışmasın” dedi.

Bu sorunun çözümü asla ve asla cinayet, katliam olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahipsiz hayvan sorunuyla ilgili açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu merhamet dersi değil, sokak hayvanları sorunudur. Sorunun sınıfsal bir hale gelmesinden endişeliyim. Zenginlerin çocukları ve korunaklı yerlerde oturanlar bu sorunu görmüyor, diğer vatandaşlar ise rahatsız. Bu toplumsal bir fay hattıdır ve bu sorunun çözümü cinayet ya da katliamla olamaz. Yapılması gereken bellidir; barınak, kısırlaştırma ve sahiplendirme yapılacak. Nokta. Cinayet işlemeyeceğiz. Bunun için gerekli olan tek şey bütçedir. Bütçenin yolunu Meclis’in ilgili komisyonu belirlemiş; Hayvan Hakları Fonu oluşturulacak. At yarışları, Spor Toto, Loto ve Milli Piyango gelirlerinden kesinti yapılacak, Hayvan Hakları Fonu kurulacak ve bu sorun çözülecek” dedi.Özel, fonun kurulmasıyla ilgili öneri raporunda AK Parti ve MHP’nin imzası bulunduğuna dikkat çekerek, “Sözlerinin arkasında dursunlar, sorunu çözelim. Eğer yarın bir köpek suçsuz bir çocuğa saldırırsa, bu sorunu çözmemekle sorumlu olan iktidar olur. Çözüm insancıl ve hayvan haklarına saygılı olmalıdır. Biz varız, eğer bu sorumlulukla yüklenirsek, vatandaşa anlatırız” diye konuştu.

Referans listesinden haberim yok 

Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki (TBB) atamalarla ilgili referans listelerinin ortaya çıkması ve bu listelerde kendisi ile CHP’li bazı yöneticilerin isimlerinin yer almasıyla ilgili bir soruya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Referans listesinden haberim yok ama bana başvuran kimseyi sadece TBB’ye değil, tüm yöneticilerimize bildiriyorum. Bundan daha doğal bir şey yok. Kardeşim altı yıl işsiz kalmış, Allah’ın bir belediyesine başvurmamış. Milletvekillerimin işsiz kardeşleri ve eşleri var, onlara da başvurmamışız. AK Parti tipi yakıştırmalar bize yapışmaz. Bu konuda teflon gibiyiz” yanıtını verdi.

Şeyh Edebali’nin vasiyeti muhalefete değil, iktidaradır

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Saraydaki kişiyle el sıkışmayacağız, gerekirse mücadele edeceğiz” sözlerinin kendisine yönelik olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:”Sayın Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerini neden üstüme alayım? Konuşmamın başında şunu söyledim: Şeyh Edebali’nin vasiyeti muhalefete değil, iktidaradır. Türkiye’nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. 22 yıl boyunca bunu yapmadı, Anıtkabir’de bile el sıkmadı. Bu sözler Erdoğan’a mı? Bunu söyleyin. ’31 Mart’ta birinci parti oldum, o yüzden adımı ben attım’ dedim. CHP halkın gözünde artık iktidar partisidir. Birinci partiye yakışacak işleri biz yapacağız. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri olmadı. Çok istedi, çok çalıştık ama olmadı. Olsaydı o da benim dediğimi yapardı. Tayyip Erdoğan gibi birinci parti olup, ikinci partinin elini sıkmayanlardan olmadık.”

AK Parti ile bir koalisyon veya ittifakımız yok

“AK Parti-CHP koalisyonu” iddialarının sorulması üzerine ise Özel, AK Parti’yle seçimlerden önce bir ittifak, koalisyon, birliktelik ihtimali olmadığını, milli, önemli meselelerde, vatandaşın sorununu çözmede müzakere de münakaşa da edeceklerini ama milletin vermediği vazifeyi üstünde görmediğini, onun MHP’nin işi olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r