DOLAR 34,2535 0.06%
EURO 37,2170 -0.04%
ALTIN 3.011,290,54
BITCOIN 23378070,14%
İstanbul
15°

AÇIK

15:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Özel’in iddiasına Cumhurbaşkanlığından sert yanıt
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Özel’in iddiasına Cumhurbaşkanlığından sert yanıt

Özel’in iddiasına Cumhurbaşkanlığından sert yanıt

ABONE OL
21 Ekim 2024 11:47
Özel’in iddiasına Cumhurbaşkanlığından sert yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Almanya’dan Türkiye’ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor” iddiasına yanıt verdi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özel’in bu iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “CHP Genel Başkanı Özel’in bugünkü konuşmasında, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından daha önce 3 kez yalanlanan iddiaları yeniden dile getirdiğine şahit olduk” ifadelerini kullandı.

İddialar külliyen yalan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Almanya’da yasal oturma hakkı bulunmayan Suriye, Afganistan gibi üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye gönderilmesine dair bir anlaşmanın kesinlikle mevcut olmadığını vurguladı. Altun, Türkiye’nin “Eurofighter uçak alma karşılığında” üçüncü ülke vatandaşlarının kabulüne onay verdiği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’un, yasal oturma hakkı olmayan 500 Türk vatandaşının Türkiye’ye gönderilmesi konusunda anlaştığı iddiasının 27 Eylül 2024’te Dışişleri Bakanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından kesin bir dille yalanlandığını hatırlattı.

Türkiye’ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye’ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor” iddialarının Türk kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yeniden gündeme getirildiğini belirtti. Altun, bu iddiaların dayanağının Türkiye karşıtı sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan bir görüntü olduğunu ifade ederek, 29 Eylül’de bu iddianın asılsız olduğunu ve görüntülerin kurgu olduğunu Merkezce kamuoyuna detaylı bir şekilde açıkladıklarını hatırlattı.Altun, dezenformasyon ifşası yapılan Türkiye karşıtı propaganda hesaplarının, “Almanya’daki sığınmacılar uçaklarla Türkiye’ye gönderiliyor” iddiasıyla farklı bir kurgu görüntüyü yaymaya çalıştığını belirtti. Bu görüntülerin Türkiye’ye sığınmacı gönderilmesiyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, sesin görüntülere sonradan eklendiğinin Merkez tarafından tespit edildiğini ve 15 Ekim’de iddiaların belgeleriyle yalanlandığını kaydetti.Son olarak, Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in böyle bir dezenformasyon faaliyetine aracılık etmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Türk vatandaşlarının ‘toplu halde’, üçüncü ülke vatandaşlarının ise toplu veya ferdi olarak Türkiye’ye gönderilmesi, Türk makamlarının böyle bir uygulamayı kabul etmesi, buna yönelik bir anlaşmanın imzalanması kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r