DOLAR 34,2379 0.05%
EURO 37,0058 -0.04%
ALTIN 3.024,151,08
BITCOIN 2308010-0,39%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel’den Erdoğan’a 5 maddelik dosya!

Özel’den Erdoğan’a 5 maddelik dosya!

ABONE OL
7 Haziran 2024 13:37
Özel’den Erdoğan’a 5 maddelik dosya!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ne yapacağı ziyaret öncesinde masasındaki konular da netleşti. Erdoğan’ın, Özgür Özel’e iade-i ziyareti 11 Haziran Salı günü saat 16.00’da CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Ziyaretin gündemini belirleyen konular arasında ekonomik istikrar, terörle mücadele, Suriye politikası ve yerel yönetimlerin işleyişi gibi meselelerin bulunduğu öğrenildi.

Gezi davası dosyada

CHP kaynaklarından alınan bilgilere göre, Gezi Davası tutukluları, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin öncelikli gündem maddelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özel’in, Gezi Davası tutuklularının hukuksuz bir şekilde tutulduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyulması gerektiğini Cumhurbaşkanı’na ileteceği belirtiliyor. Ayrıca emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverme kararını olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade edecek olan Özel, ancak hukuksuzlukların çözümü için daha somut adımların atılması gerektiğini dile getirecek.

Kayyum ataması değerlendirilecek

CHP lideri Özgür Özel’in dosyasında yer alan diğer önemli konular arasında Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de bulunuyor. Birgün’de yer alan habere göre, Özel’in, Türkiye’ye zarar verebilecek yargıya siyasi müdahale ve sert kutuplaştırma söylemlerine karşı uyarılarda bulunması bekleniyor. Siyasetteki gerilimi azaltmak için somut adımların atılması gerektiğini vurgulayacak olan Özel, emeklilerin insanca yaşayabilmesi için zam yapılması ve asgari ücretin arttırılması gerektiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletecek. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken, Özel’e ise Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan refakat edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r