DOLAR 34,2371 -0.12%
EURO 37,1068 0.32%
ALTIN 3.007,800,52
BITCOIN 23159521,55%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Osmangazi Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Osmangazi Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti

Osmangazi Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti

ABONE OL
5 Haziran 2024 16:28
Osmangazi Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteabc/ Adiviye ElbaşOsmangazi Belediyesi Ana Hizmet Binasında Başkan Vekili Sefa Yılmaz önderliğinde Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantı meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Sefa Yılmaz’ın konuşmasının satır başları

Toplantı öncesinde Başkan Vekili Sefa Yılmaz Osmangazi Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri açıkladı. Yılmsz: “Osmangazi Belediyesi olarak tarıma teşvik etmek amacıyla 100 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttık. Ekolojik yaşam merkezinde bakım problemi ile üretilen bu fideler tarımsal üretimde atık tohumlarının kullanılmasını arttırmayı ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz. Yerli üretimi ve çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Osmangazi’yi Atatürk ve Türk bayraklarıyla donattık

“Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ve 3 gün süren birinci Osmangazi ekip ve spor şöleniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Amacımız Bursa’nın kalbi Osmangazi’de halkımızın özlediği bayramı bize yakışan şekilde kutladık. Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve milli mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın 105.inci yıl dönümünde başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize saygımızı ve şükranlarımızı göstermek adına bu programı düzenledik. Osmangazi Belediyesi olarak ev ve iş yerlerine asılmak üzere vatandaşlarımıza dağıtarak Osmangazi’yi Atatürk ve Türk bayraklarıyla donattık. Osmangazi Meydanı’nda düzenlediğimiz Masa temsilcisi turnuvasında dereceye giren sporcularımıza hediyelerini takdim ettik. Belediye Başkanımız Erkan Aydın masa süresinde dünya 3.üncsü olan özel sporcu Medel Işık ve bir başka özel sporcu Burak Çetin ile gösteri maçı yaptı. “

Unutulmaz bir 19 Mayıs coşkusu yaşandı

“Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni kapsamında spor, müzik ve eğlence dolu bir kutlama gerçekleştirdik. Bizler de Atatürk ve Gençlik Sokak Basketbolu Turnuvası’nın gösteri maçında sahaya çıktık. Sokak basketbolu turnuvasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Osmangazi belediye başkanı Erkan Aydın’dan oluşan başkanlar takımı olarak gençlerle iki maç yaptık. Birinci Osman Gazi Gençlik ve Spor Şöleni’nin ilk gününde Resort Butik ve Ege Bora ikinci gününde de ünlü sanatçı Emre Kaya verdikleri konserle Osmangazili gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu. Gençlerimizin sahnede ve etkinlik alanlarında görmekten mutluluk duymaktayız. Binlerce vatandaşımızla birlikte Fevzi Çakmak Caddesinden, Osmangazi Meydanı’na kadar yürüyerek bu özel günü birlikte kutladık. Bu yürüyüşte gençlerimizin enerjisini ve coşkusunu bir araya getirerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdi. Kortejimizde bizlere eşlik eden değerli sanatçımız Haluk Levent’e teşekkür ediyoruz. Onun da katkılarıyla bayram coşkumuz daha da arttı ve gençlerimizin mutluluğu doruğa ulaştı. Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinin muhteşem konseriyle bu yıl unutulmaz bir 19 Mayıs coşkusu yaşandı. Şölen boyunca gençlerimiz spor, sanat ve kültür ile eğlendi. Bu bayram vesilesiyle gençlerimizin geleceğe umutla  bakışlarıyla gurur duyuyoruz. Hep birlikte Atatürk’ün işaret ettiği hedeflere doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Gençlerimiz. Enerjisi ve azmiyle daha güzel bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. “

Engelli bireyleri sadece bir hafta hatırlamak yeterli değil

“Osmangazi Belediyesi olarak engelliler haftasını düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık. Osmangazi Belediyesi engelliler merkezinde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler Dünya Engelliler katkısına özel bizlere gösteriler sundu. Engelli bireyleri sadece bir hafta hatırlamak yeterli değil. Yerel yönetimler olarak bu bizim sürekli görevimiz. Bu sorumluluğu bilinci taşıyarak bununla ilgili üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikte görev alan herkese teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Türkiye Satranç Federasyonu il temsilciliğiyle ortaklaşa düzenlediğimiz ilkokullar satranç turnuvasını başarıyla tamamladık. 2024 Bursa mali okul sporları, minikler satranç tutulmasında öğrencilerimiz beş gün boyunca yarıştı. Bireysel sporculara kupa ve ödüllerini takdim ettik. Satranç dünya genelinde önemli bir spordur ve bu turnuvanın öğrencilerimizin geleceğine katkı sağlayacağına inanıyoruz. heyecanı ve azmini bizleri mutlu etti ve onlar büyük başarılara imza atacaklarını gösterdi.”

Sporun birleştiri gücüne inanıyoruz

Çirişhane mahallemize kazandırılacak olan Çirişhane Spor Kulübü lokalinin temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu önemli projeyle mahallemize sadece bir spor klübü kazandırmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda toplumumuzun sporla iç içe olmasını ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemesini destekliyoruz. Sporun birleştiri gücüne inanarak her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği modern ve donanımlı bir alan oluşturmayı hedefliyoruz. Temelini attığımız Çirişhane Spor Kooperatifi’nin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

Türk mutfak kültürünü tanıttık

Tophane Meydanı’nda Bursa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde belediyemizin katkılarıyla Türk mutfağı etkinliği düzenlendi. Bu anlamlı etkinlik binlerce yıllık tarihe sahip Türk mutfak kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük bir imkan sunmaktadır. Ayrıca etkinlik alanında belediyemizin meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerimizin hazırladığı el işi eserler sergilendi.

Osmangazililere verdiğimiz sözleri yerlerine getiriyoruz

24 Mayıs 2024 Cuma günü Osmangazi Meydanında düzenlediğimiz basın toplantısında Osmangazi Belediyesi olarak ilçemize kazandırdığımız ve yakın zamanda kazandıracağımız hizmetler, yatırımlar hakkında Bursa basınını bilgilendirme toplantısı yaptık. Seçim döneminde Osmangazililere verdiğimiz Osman Gazi’nin birçok noktasına kreş inşa edeceğiz sözünü kısa sürede yerine getiriyoruz. Hamitler Mahallesi’nde inşa edilecek ilk kreşin temel atma töreni gerçekleşti. Ayça Azak Bakımevi ve Kreşi gündüz 4 sınıfıyla 80 çocuğa çağdaş ve nitelikli eğitim imkanı sunacak. Ayrıca müdür odası, öğretmenler odası, veli görüşme alanı, kapalı bulunacak. Çocuklar için açık etkinlik ve oyun alanları ile hobi bahçesi de olacak. İnşaat çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmasını ve Gündüz bakım evinin yeni eğitim dönemine açılmasını planlamaktayız.

Osmangazi Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Feyyaz Alptuğ Memişoğulları:

“19 gençlik ve spor bayramın da düzenlediğimiz etkinlikleri kutluyorum. Orada Osmangazi halkına 3 günlük bir şölen düzenlendi. Burada gerçekten emeği geçen herkesi kutluyorum.3 gün üst üste düzenlenen etkinlikler ile emeği geçen herkesi kutluyorum. Önümüzde Kurban Bayramı var. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bir tek şunu bürokratlarımıza hatırlatmak isterim. O gün mutlaka nöbetçi olan arkadaşlarımız olacaktır. O arkadaşlarımız hijyen konusunda ve çevre konusunda duyarlılık gösterirlerse şimdiden onları da tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle de çevreye duyarlı olan bir toplum yetiştirme anlamında da bütün ailelerin, halkın, bizlerin, özellikle bizlerin çok duyarlı olması gerektiğini de düşünerek çevre birliğiyle kutluyorum. Bizim açılışlarımız oldu. Açılışlarda da yine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, kutluyorum. Bursa Osmangazi’de ilk kez bir kreş açılışı oldu. Devamını da biliyorum.”

Osmangazi Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Sait Adiloğulları:

“Başta şehit annelerimiz olmak üzere sevgi ve fedakarlığı düzenleyen tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarının saygıyla yad ediyorum. İnsanlık tarihinin kara gün olarak kayıtlara geçen Çerkez sürgününün 160.ıncı yılında ana vatanlarından kovulan kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Mütefekkir, büyük fikir adamı, üstadı Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 41.inci yılında saygı ve rahmetle yad ediyorum. Gayretli çalışmalarıyla Bursa halkının sevgisini kazanan görevin başında şehit edilen Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ı vefatının 9.uncu yılında dualarla, rahmetle yad ediyoruz. Demokrasi tarihimizin kara lekesi olarak hatırlanan milli iradeye karşı yapılan 27 mayıs askeri darbesini asla unutmayacağız. Darbenin yıl dönümünde merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatlı’yı saygı ve rahmetle yad ediyoruz. Dost ve kardeş ülke, can Azerbaycan’ın kuruluşunun 106.ıncı yıl dönümü kutlu olsun. Bağımsızlık uğruna şehit olan kahramanlara rahmet iki devlet tek millet Azerbaycan’a selam olsun. İstanbul’un fethinin 571.inci yılında cennet mekan büyük ve şanlı komutan Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman ordusunun rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bursaspor’un 61.inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, kongrede yeni yönetime seçilen Enes Çelik başkanımıza ve yönetimine kardeşimiz Sinan Takım’ı tebrik ediyorum. Kayseri Hava Komutanlığına ait eğitim uçağının düşmesiyle şehit olan Albay Uğur Yıldız, Albay Gökhan Özen, Pençe Kilit Bölgesi’nde şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bugün ebediyete uğradığımız kıymetli büyüğümüz, değerli ağabeyimiz, 22.inci dönem Ak Parti Bursa Milletvekilimiz Niyazi Makbule’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. ” dedi.

Osmangazi Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Osman Çimen:

“19 Mayıs’ta yapılan konserler siyasi popülasyona uyulduğu için yapılıyor. Emre Kaya konserinde ‘dans gösterisi’ adı altında yapılan etkinliğin tepkiyle karşılandığını biliyoruz. Müslüman gelenek ve göreneklerin bilinmesini istiyoruz” dedi.Gerçekleşen toplantı da “Aile, Kadın ve Çocuk Komisyonunun, Nikahları gerçekleşecek çiftlere SMA hastalığı, evlilikte eşlerin sorumluluğu, aile hayatı gibi konularda eğitim verilmesi ile ilgili raporu, Eğitim, Bilim ve Teknoloji Komisyonunun, Yaşlı, engelli ve hasta yakınlarımız için OSMEK ile Evde Bakım Hizmetleri konulu bir kurs düzenlenmesi ile ilgili raporu, Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonunun, Muradiye Mahallemizde bulunan 1575. İsimsiz Sokak’a Güven Sokak isminin verilmesi ile ilgili raporu ve gündem maddeleri ” oy birliği ile kabul edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r