DOLAR 34,2694 -0.03%
EURO 37,0638 0.19%
ALTIN 3.000,040,26
BITCOIN 2303226-0,14%
İstanbul
17°

AÇIK

05:54

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ortadoğu’da kıyamet senaryosu gerçek oluyor!

Ortadoğu’da kıyamet senaryosu gerçek oluyor!

ABONE OL
5 Haziran 2024 09:56
Ortadoğu’da kıyamet senaryosu gerçek oluyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı savaş sırasında en büyük endişesi, çatışmalara Hizbullah’ın da dahil olmasıydı. Hamas’tan çok daha güçlü silahlara sahip olan Hizbullah’ın savaşa katılması, İsrail için korkulan bir senaryo olarak görülüyordu.

Hizbullah’a yönelik tehdit tansiyonu yükseltti

Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyine attığı bir dizi füze ve geniş bir bölgeyi küle çevirmesi, tehdit seviyesini artırdı. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, saldırmaya hazır olduklarını açıkladı, Hizbullah ise Tel Aviv’e yönelik geniş bir savaş durumunda büyük bir yıkımın yaşanacağını belirtti.

Hizbullah’ın 60 bin askeri olduğu tahmin ediliyor

Hizbullah’ın, toplam 60.000 savaşçısının yanı sıra tam zamanlı ve yedek askerlerini de içerdiği tahmin ediliyor. Ayrıca, 2006’da 14 bin olan füze stokunun, şu anda 150 bine ulaştığı düşünülüyor.

17 yılda askeri yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdi

Analistler, Hizbullah’ın son 17 yılda askeri kabiliyetlerini önemli ölçüde artırdığını ve hassas güdümlü füzelerle donatılmış geniş bir silah koleksiyonuna sahip binlerce tecrübeli savaşçısıyla İsrail için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguluyor.

İsrail Savaş Kabinesi’nin Lübnan sınırındaki gerilimi görüşmek üzere bir araya gelme kararı aldı

İsrail’in Savaş Kabinesi’nin, Lübnan sınırındaki gerilimi ele almak üzere toplanma kararı aldığı bildirildi. Bir Lübnan Hizbullah yetkilisi de sınırda genişletme ihtimali konusunda açıklamalarda bulunarak, ‘zorlamaya maruz kalmaları halinde mücadele edeceklerini’ ifade etti.

Hizbullah’ın kararı savaşı genişletmek değil

Hizbullah liderinin yardımcısı Sheikh Naim Qassem, El Cezire’ye verdiği demeçte, İsrail’le çatışmaları artırmayı hedeflemediklerini, ancak eğer zorlanırlarsa savaşmaya hazır olduklarını belirtti. Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Naim Qassem, Hizbullah’ın asıl amacının savaşı genişletmek olmadığını, fakat zorlanırlarsa savaşacaklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r