Narin cinayeti soruşturmasında yeni itiraf

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

22 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edilirken şüphelilerin savcılık sorgularına başlandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşi de dahil olmak üzere 23 şüpheliden biri jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 22 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi ve savcılık sorgularına başlandı.

Yeni itiraf

Narin Güran cinayetinde soruşturmanın seyrini değiştirecek yeni bir itiraf daha geldi. Halk TV Muhabiri Ferit Demir, adliyeye sevk edilenlerin sorgusunun başladığını belirterek, "Narin'i akşam 18.40'da gördüm" diyen 17 yaşındaki bir genç kızın, "Ben Narin'i görmedim. Salim Güran 'Bu saatte Narin'i gördüğünü söyleyeceksin' baskısı yaptı, korktum. Bu nedenle söyledim" dediğini söyledi. Ferit Demir, Narin'in akşam görüldüğüne ilişkin söylemlerin kasıtlı yapıldığını ve bunun bir senaryo olduğunu iddia etti.

Adliyeye sevk edilen 22 kişi