Meteoroloji saat vererek uyardı

Meteoroloji ve AFAD, İstanbul'da bugün beklenen sağanak yağış için saat verdi. Sabah ve öğle saatlerinde yoğunlaşacak yağışların sel ve su baskınlarına yol açabileceği uyarısında bulunuldu. Yağışların, günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Sel ve su baskını uyarısında bulundu

Meteoroloji ve AFAD, İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu. Bugün sabah ve öğle saatleri arasında özellikle İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Açıklamada, “15-30 kg/m² yağış düşebileceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı” ifadeleri kullanıldı.

Valilikten açıklama

Bugün için İstanbul Valiliği'nden yapılan uyarıda, "Meteoroloji'ye göre; Yarın sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.