DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN
BITCOIN 2243636-0,25%
İstanbul
25°

AÇIK

05:25

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mehmet Şimşek; Sizi Maliye Bakanlığı Kampüsünde Görmek İstemiyorum”
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Mehmet Şimşek; Sizi Maliye Bakanlığı Kampüsünde Görmek İstemiyorum”

Mehmet Şimşek; Sizi Maliye Bakanlığı Kampüsünde Görmek İstemiyorum”

ABONE OL
7 Ağustos 2024 11:44
Mehmet Şimşek; Sizi Maliye Bakanlığı Kampüsünde Görmek İstemiyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kayıt dışılıkla mücadelesi hız kesmeden devam ederken, Bakan Mehmet Şimşek’ten dikkat çekici bir açıklama geldi. Şimşek, mali denetimlerin her sektörde giderek arttığını vurguladı ve kayıt dışılıkla mücadelenin dışında bir seçeneklerinin olmadığını ifade etti. Ayrıca, Şimşek’in kurmaylarına verdiği yeni talimatları da ilk kez duyurdu.

Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum

“Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan biz vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem kazanıyor hem kayıt dışı” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “O kesimleri buradan uyarıyorum, sürekli sahada olacağız. Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedef vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık en büyük adaletsizliktir” ifadelerini kullandı.

Kayıt dışılıkla mücadele ederek bunu telafi edeceğiz

EYT’nin maliyet hesaplaması, kademeli emeklilik bekleyenleri düşündürürken, Bakan Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Kayıt dışılık, düşük verimlilik, düşük ölçek, itibarsızlık ve haksız rekabet anlamına geliyor. En büyük tutkumuz, kayıt dışılıkla mücadele etmek; bütçemizi düzeltmemiz gerekiyor. EYT’nin gelecek yıl bütçeye etkisi yaklaşık 1.2 trilyon lira, bu yıl ise 740 milyar lira. Bu durumun geri dönüşü yok; kayıt dışılığı önleyerek bu açığı kapatmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Maliye mutlaka kapınızı çalacak

Bakan Mehmet Şimşek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Son veri paketinde istisnaları azalttık ve çok uluslu şirketler için yüzde 15, yerel şirketler için ise yüzde 10 asgari kurumlar vergisi getirdik. Geçmiş haklar korunacak, ama bundan sonrası için bu düzenlemeleri uygulayacağız. Vatandaşa yönelik önemli bir adım atmadık, ancak bu konuda büyük bir tartışma yaşandı. Bizim için kayıt dışılıkla mücadele vazgeçilmez bir önceliktir.”Şimşek ayrıca, “Bütün bu konulara eğileceğiz. Sektör adını vermek yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Ancak tüm sektörler, özellikle kayıt dışı sektörler ve yüksek kazanç elde edenler, Maliye’nin dikkatinden kaçmayacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r