DOLAR 34,1591 0.06%
EURO 38,2922 0.11%
ALTIN 2.933,910,04
BITCOIN 22462832,18%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

MEB’den yeni düzenleme

MEB’den yeni düzenleme

ABONE OL
27 Eylül 2024 13:41
MEB’den yeni düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi izinleri dışında öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırladığını iddia eden bazı kişisel gelişim kurslarına yönelik şikayetler aldı. Bu şikayetler üzerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla 81 il valiliğine yazı gönderildi. Yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na atıfta bulunularak eğitim faaliyetlerinin devletin denetimi altında yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, resmi, özel veya gönüllü tüm kuruluşların eğitim faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimine tabi olduğu hatırlatıldı ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ndaki ilgili hükümlere yer verildi. Bu kurslara yönelik yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

kurum açma izinleri doğrultusunda faaliyet göstermeleri, kursiyer kayıtlarını buna göre yapmaları gerektiğine vurgu yapıldı

Yazıda, kanunda açıkça tanımlanan “çeşitli kurslar,” “özel öğretim kursları” ve “sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri”nin, kurum açma izinleri doğrultusunda faaliyet göstermesi ve kursiyer kayıtlarını buna göre yapması gerektiği vurgulandı. Farklı bir kurum türünde faaliyet göstermek isteyenlerin gerekli şartları yerine getirerek dönüşüm sağlaması gerektiği belirtilirken, aksi takdirde kurum açma iznini amacı dışında kullananların iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının kanun hükümleri doğrultusunda iptal edileceği hatırlatıldı. Bu konuda gerekli bilgilendirmenin bu yıl içinde yapıldığına da dikkat çekildi.

Çalışma ruhsatı iptal edilecek

“Özel öğretim kursları,” “sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri” ile “çeşitli kurslar” kapsamında faaliyet gösteren kişisel gelişim kurslarının denetim ve takibinin valiliklerce hassasiyetle yapılması istendi. Yazıda, kurum açma iznini amacı dışında kullananlar hakkında 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun ilgili hükmü gereği işlem yapılacağı belirtildi. Bu hükme göre, iki yıl içinde faaliyete başlamayan, faaliyete başladıktan sonra izinsiz ara veren veya izni amacı dışında kullandığı tespit edilen kurumların kurum açma izni ve iş yeri açma ruhsatı iptal edilecek. Ayrıca, amacı dışında faaliyet gösteren kişisel gelişim kurslarının yanı sıra, amacına uygun davranmayan ve seviyesine uygun kayıt almayan sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri ile özel öğretim kurslarının da faaliyetlerine son verileceği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r