DOLAR 32,5397 0.06%
EURO 35,2759 0.4%
ALTIN 2.467,330,17
BITCOIN 1965309-2,63%
İstanbul
26°

KAPALI

13:13

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri’de ki hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Kayseri’de ki hasar gün ağarınca ortaya çıktı

ABONE OL
1 Temmuz 2024 13:44
Kayseri’de ki hasar gün ağarınca ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kayseri’nin Danışmentgazi Mahallesi’nde yaşanan olay, şehri sarsan bir yangına dönüştü. Bir Suriyeli şahsın kendi vatandaşı olan 5 yaşındaki bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiası üzerine, olay yerine toplanan kalabalık gruplar çok sayıda iş yeri, ev ve aracı ateşe verdi. Ancak olaylar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve emniyet güçlerinin müdahalesiyle son buldu.

Valilik duyurdu

“İlimiz Danışmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içerisinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur” ifadelerine yer verildi.

Bir daha Danişmengazi Mahallesi’nde böyle bir alçaklık olmayacak

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi’nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 10 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum” dedi.

Kayseri’de yaşanan tabloyu yaşamamak için iktidarı defalarca uyardık

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu; “Bugün Kayseri’de yaşanan tabloyu yaşamamak için iktidarı defalarca uyardık. Sığınmacı meselesi Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceği için varoluşsal bir milli güvenlik tehdididir dedik. Ve artık sessiz ve saklı bir işgali aşan bu mesele topyekün bir yıkıma dönüşmek üzeredir. Bu uyarılarımızı kulak ardı eden ve milyonlarca sığınmacıyı taammüden sınırlarımızdan geçirenlere sesleniyorum! Türkiye’yi göz göre göre bir uçuruma sürüklediniz, şimdi o uçurumdan düşmesini sıcak koltuklarınızdan aymazca izlemeyin! Kayseri’de yaşanan insanlık dışı olay ve sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine ciddiyetle gereğini yapın! Bu vesileyle bir kez daha tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum! Hemen şimdi; ortak bir çözüm önerisi ve ortak bir siyasi irade ile müşterek bir zeminde harekete geçelim” dedi.

Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Kayseri’de verilen zarar, sabahın aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Melikgazi ilçesine bağlı Danışmentgazi, Osmanlı, Selçuklu, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde birçok iş yeri ve aracın zarar gördüğü görüldü.Yolun ortasına ters çevrilen bir otomobil dikkat çekti. Gece boyunca hareketli geçen olayların ardından bölgede şimdi sessizlik hakimdi. Polis ekipleri, bölgede devriye gezip güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r