DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2244075-0,17%
İstanbul
25°

AÇIK

05:25

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kararı ben aldım

Kararı ben aldım

ABONE OL
6 Ağustos 2024 09:56
Kararı ben aldım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Tüzük kurultayı kararının arkasındaki nedeni açıklayan Özel, bazı çevrelerin partinin başarısız olduğu ve işlerin kötüye gittiği yönündeki izlenimleri yayma çabasında olduğunu belirtti. Özel, “Kaçtı, ondan PM’de karar aldı, kendi almadı” şeklindeki eleştirileri engellemek için bu kararı aldığını ifade etti ve “Kendimize ve delegemize olan güvenimiz tam” dedi.

Sen yapacaksan, PM’yi toplayıp karar alıp öyle yapman lazım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü kurultayın 6-9 Eylül tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Kurultayın gündeminde tüzük değişikliği ve program değişikliği çalışmalarının yer alacağı belirtildi. Özel, kurultay kararının arka planını anlatarak, önceki yönetimin geçen yıl “23-24 Kasım 2023’te tüzük yapacağız” açıklamasına dayanarak bu tarihte kendisinin de tüzük kurultayı yapacağını ifade etti. Ancak, göreve başladıktan sonra partinin avukatlarından, böyle bir kurultay kararı alınmadığı ve ilan edilmediği yanıtını aldığını söyledi. Eski genel başkan yardımcısının da siyaseten böyle bir tarihin belirlendiğini ve karar alarak PM’yi toplaması gerektiğini belirttiğini aktardı.Özel, mazbatasını aldıktan sonraki cumartesi günü PM’yi topladığını ve kurultayın Aralık ayında yapılması gerektiğini önerdiğini, ancak PM’nin yerel seçimlere öncelik verilmesi gerektiğini belirttiğini söyledi. İl başkanlarıyla yapılan değerlendirmede, tüzük kurultayının ertelendiğine ve seçimlere odaklanılması gerektiğine karar verildiğini ifade etti.Kurultay kararının duyurulmasının ardından sosyal medyada ve parti içinde eleştiriler aldığını belirten Özel, kurultay kararını il başkanları ve PM ile görüştükten sonra aldığını ve “Uygun görüyorsanız burada aldığımız karar doğrultusunda kurultayı ben çağırmak istiyorum” dediğini açıkladı.

Korktular da seçim maddesi eklemeyelim diye böyle yaptılar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüzükteki olağanüstü kurultay düzenlemeleri hakkında bilgi verdi. PM tarafından çağrı yapılırsa seçim maddesinin eklenmediğini belirten Özel, genel başkan tarafından çağrı yapıldığında seçim maddesinin eklenebildiğini söyledi. Seçim maddesi eklenmemesi riskinin istismar edilebileceği endişesiyle, kararın kendi tarafından alınmasını daha uygun bulduğunu ifade etti.Özel, partisinin son seçimde birinci çıktığını ve güncel anketlerde de birinci sırada olduğunu belirtti. Anketlerdeki farkın yedi puana kadar çıktığını vurgulayan Özel, bazı çevrelerin partinin başarısız olduğu ve işlerin kötüye gittiği algısını yaymaya çalıştığını belirtti. Bu algının yaratılmasında, seçim maddesi eklenmemesi konusunda endişe yaratmak amacıyla yapılan açıklamaların etkili olduğunu savundu.Kurultay kararının, istismar riskine karşı ve partinin içindeki güveni pekiştirmek için alındığını belirten Özel, “Kendimize ve delegemize güvenimiz tam” dedi. Partililerin ve vatandaşların şikayeti olmayan bir genel başkan ve yönetim hakkında oluşturulan endişelerin, gerçek bir sorun olmadığını ifade etti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r