DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21304631,49%
İstanbul
28°

AÇIK

16:11

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İran dini liderinden İsrail emri!

İran dini liderinden İsrail emri!

ABONE OL
1 Ağustos 2024 14:02
İran dini liderinden İsrail emri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ABD basınının iki Devrim Muhafızı’na dayandırdığı haberlerde, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in İsrail’e doğrudan saldırı emri verdiği öne sürüldü. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim tırmandı.

İsrail’in doğrudan vurulması emrini verdi

ABD basınının, aralarında iki Devrim Muhafızı’nın da bulunduğu üç İranlı yetkiliye dayandırdığı haberlerde, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in İsrail’e doğrudan saldırı emri verdiği öne sürüldü. Haberlere göre, bu emir sabah saatlerinde Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin acil toplantısında alındı.

Kesinlikle güçlü bir karşılığa hazırlanıyorlar

Yediot Ahranot’a konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail’in “kesinlikle güçlü bir karşılığa hazırlandığını” ve herhangi bir saldırı durumunda ABD’nin başını çektiği uluslararası toplumun, bölgesel çatışmaların önlenmesi için sahne arkasında çalıştığını belirtti. Yetkili, ABD’nin saldırı durumunda İsrail’i destekleyeceğini vurgularken, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy’nin Beyrut’u ziyaret edeceğini de aktardı. İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre ise, İsrail, İran, Lübnan ve hatta Yemen’den gelebilecek eş zamanlı bir saldırı olasılığını değerlendiriyor.

Sürpriz bir saldırı olabilir

İsrail’in “sürpriz bir saldırı olasılığını” değerlendirdiği ve tüm savunma sahasında “yüksek alarm seviyesinde” olduğu belirtildi. Tel Aviv ve Washington arasındaki görüşme trafiğinin hızlandığı, İran’dan gelebilecek bir saldırı durumunda ABD’nin Orta Doğu’daki üsleriyle İsrail’i erken uyarabileceği aktarıldı. Olası bir “balistik füze, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla” çok yönlü bir saldırı durumunda, İsrail’in hava savunma sistemlerinin tamamını devreye sokmaya hazırlandığı ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r