DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590,45%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Görüntü haftalar sonra ortaya çıktı

Görüntü haftalar sonra ortaya çıktı

ABONE OL
16 Eylül 2024 11:52
Görüntü haftalar sonra ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Diyarbakır’da 19 gün önce kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında çözüme yönelik adımlar henüz sonuçlanmadı. Katil ya da katillerin kimliğini belirlemek için titiz bir çalışma yürüten uzmanlar, anne, ağabey ve amca gibi tutuklu sanıkların ifadelerine başvururken, aile üyelerinin çelişkili ifadeleri Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırıyor. Bu durum, soruşturmanın karmaşıklığını ve halkın konuyla ilgili endişelerini artırıyor.

Bir köşeye atın!

Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında ortaya çıkan yeni bir detay, büyük yankı uyandırdı. Narin’in Diyarbakır’daki köylerinde kaybolmasından üç gün sonra, Gülistan Doku’nun ailesinin yaptığı ziyarette kaydedilen bir an, haftalar sonra gündeme geldi. Tunceli’de 4,5 yıldır kayıp olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, anne Yüksel Güran’a sarılarak ağlarken, “Gülistan’ımız 4 yıldır yok, karanlıkta kaldı. Şuramıza alev düştü. Narin’in annesi de bu hale düşmesin diye herkesi Narin’i aramaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, cinayet soruşturmasının seyrini ve kamuoyunun ilgisini daha da artırdı.

Narin karanlıkta kalmasın

Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Olayla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Narin’in annesi Yüksel Güran’ın, Gülistan Doku’nun ailesinin ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar öne çıktı. Annenin ifadeleri, “Narin karanlıkta kalmasın. Gülistan’ın ailesi yanmış, biz de yanmayalım. Kimseler yanmasın. Ne olur kızımı bırakın, ne olur bir köşeye atın. Ne olur benim kızıma göstermeyin. Kızım biliyor, dayanamıyor,” şeklinde oldu. Bu sözler, hem soruşturmanın seyrini hem de kamuoyunun ilgisini artırmış durumda.

Hakimlik, anne ve oğluna tutukluluk kararı vermişti

Anne Yüksel Güran’ın sözleri büyük yankı uyandırırken, söz konusu video kısa sürede gündem oldu. Savcılık, anne ve oğlunu ‘çocuğu kasten öldürmeye iştirak’ suçundan tutuklamaya sevk ederken, hakimlik, tutuklamayı ‘çocuğu kasten öldürmek’ suçundan gerçekleştirdi. Hakimlik, anne ve oğlunun ‘çocuğu kasten öldürmek’ suçuna yönelik kuvvetli şüpheler olduğunu belirterek, dosyadaki mevcut delil durumu ve şüphelilerin ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle tutuklanmalarına karar verdi. Bu gelişme, cinayet soruşturmasındaki kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r