DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22970280,74%
İstanbul
15°

AÇIK

05:56

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emine Erdoğan konuyu ele aldı!

Emine Erdoğan konuyu ele aldı!

ABONE OL
1 Haziran 2024 15:29
Emine Erdoğan konuyu ele aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Kızılcahamam’da başlayan AK Parti’nin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, yerel seçim sonuçları ve parti faaliyetleri masaya yatırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan kamp, genel merkez çalışmalarını ele alan oturumlarla devam ediyor. Erdoğan’ın konuşmasında, “31 Mart’tan sonra CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel bizi ziyaret etti. Ben de kendisine Kurban Bayramı’ndan önce ziyarette bulunacağım. Ziyaretimizde siyasette bir yumuşama arzuladığımızı ifade ettim. Bu yumuşama hem iktidarın hem de muhalefetin sorumluluğundadır. Biz kutuplaşmanın ve kamplaşmanın yanında hiç olmadık” dedi.

7 Bakan sunum yapacak

2 günlük kampta Adalet, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanları sunumlarını gerçekleştirecekler. Genel istişare ve değerlendirmelerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 Haziran Pazar günü yapacağı kapanış konuşmasıyla etkinlik sona erecek.

 Emine Erdoğan öncülüğünde doğum oranları ve nüfus üzerine etkinlik düzenlenecek

Kamp süresince doğurganlık oranındaki azalma ana konulardan biri olarak ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan liderliğinde doğum oranları ve nüfus üzerine etkinlikler düzenlenecek. Azalmaya sebep olan faktörler araştırılacak. Kadın doğum uzmanı Prof. Dr. İnci Kahyaoğlu, Türkiye’nin doğum oranındaki düşüşü vurgulayacak. Programda Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu illerle ilgili çalışmaları aktaracak. Etkinliğe MYK, MKYK üyeleri, kurucu üyeler, merkez disiplin kurulu üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri, 28. dönem kadın milletvekilleri, birim başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kolları MYK ve MKYK üyeleri katılacak.

En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin doğurganlık hızının gerilemesiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açıkça ifade etmek gerekirse Türkiye için varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Mevcut durum artık ülkemiz için kabul edilebilir değil. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli olarak 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Bu tavsiyemiz pek çok kez eleştirildi. Ancak zaman, öngörülerimizin haklılığını kanıtladı. Bugün en az 3 çocuk çağrımızın önemi daha iyi anlaşılıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r