DOLAR 34,2590 0.33%
EURO 37,8263 0.13%
ALTIN 2.927,280,40
BITCOIN 21007320,78%
İstanbul
21°

AÇIK

16:15

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Dünya bu takası konuşuyor!

Dünya bu takası konuşuyor!

ABONE OL
2 Ağustos 2024 09:43
Dünya bu takası konuşuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MİT, son dönemin en geniş çaplı takas operasyonuna imza atarak ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini gerçekleştirdi. Ankara’da gerçekleşen operasyonda, ABD’den iki, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya’dan birer olmak üzere toplam 7 uçak kullanılarak 26 kişi Türkiye’ye nakledildi. Takas kapsamında, ikisi çocuk 10 kişi Rusya’ya, 13 kişi Almanya’ya ve 3 kişi ABD’ye gönderildi.

Takas kamuoyunun gündemine oturdu

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya’nın da yer aldığı, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Belarus’un dahil olduğu rehine takası, Türkiye’de gerçekleştirildi ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. ABD’ye ulaşan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, havalimanında ABD Başkanı Joe Biden ve annesi tarafından karşılandı. Gershkovich’in annesine sarıldığı anlar ise büyük yankı uyandırdı.

Türkiye iki tarafı da memnun ediyor

Rusya’da tutuklu bulunan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in Türkiye’de esir takası kapsamında ülkesine iade edildiğini öğrenen gazeteciler de sevinç gözyaşları döktü.Türkiye’nin bu takas anlaşmasındaki pozisyonunu değerlendiren New York Times, “Türkiye esir takasında oynadığı rolün sevincini yaşıyor” başlığını kullanırken, “Türkiye, Rusya’ya karşı sertleşmeyi sık sık reddederek NATO müttefiklerini hayal kırıklığına uğrattı, ancak Moskova ile iyi ilişkileri takasa katılmasına yardımcı olmuş olabilir. Türkiye her iki tarafla da konuşan tek ülke değil, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri de ABD’li basketbolcu Brittney Griner’ın iadesi için devreye girmişti” dedi.Haberde, “Türkiye, bazen Rusya’nın yararına olacak şekilde, bazen de Batı’nın çıkarlarından taviz vererek, bilinçli bir şekilde orta yolu bulmasıyla öne çıkıyor. Türk yetkililer, ancak her ikisinden de bağımsız bir yol çizerek Perşembe günkü takas gibi atılımları başlatabileceklerini savunuyor” yorumu yapılırken Türkiye’nin hem NATO müttefiklerini hem de Rusya’yı memnun edecek hamleler yaptığına da dikkat çekildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r