DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21582710,16%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çirkin yorumlara müthiş cevap

Çirkin yorumlara müthiş cevap

ABONE OL
26 Ağustos 2024 17:45
Çirkin yorumlara müthiş cevap
0

BEĞENDİM

ABONE OL
2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış anındaki etkileyici pozisyonuyla dünya çapında üne kavuştu. Olimpiyatların ardından da gündemden düşmeyen Dikeç, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından ”En değerlim” notuyla annesiyle bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafın altına gelen olumsuz yorumlar üzerine Dikeç, ”Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi, Zübeyde Hanım’ın fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla bizimkisi arasında ne fark görüyorlar?” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Avrupa’ya küçük düştük

Yusuf Dikeç’in annesiyle paylaştığı fotoğraf, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Fotoğrafın altına yapılan yorumlardan bazıları, başörtüsü karşıtı ifadeler içerirken, bir kesim “Maalesef rezil olduk dünyaya. Keşke annenizi paylaşmasaydınız” şeklinde tepkiler verdi. Diğer sosyal medya kullanıcıları ise “Hemen sil şunu” ve “Avrupa’ya küçük düştük” gibi yorumlarla Dikeç’ten paylaşımını silmesini istedi.

Bütün dünya onu taklit ediyor

Yaşananların ardından Sabah’tan Onur Şahanoğlu’na konuşan Yusuf Dikeç, “Hep şunu söylüyorum. Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne sevgisi ve vatan sevgisini eksik etmesin. Çünkü annesinden utanan ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen ülkesini de sevemez. Bak bir Türk çıktı, bir şey yaptı, bütün dünya onu taklit ediyor. Bizim kimseyi taklit etmemize gerek yok, biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler” ifadelerini kullandı.

Bu zihniyete de teslim olmayacağız

Annesi üzerinden başörtüsü nefretini kusanlara da Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yanıt veren Dikeç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi, Zübeyde Anne’nin fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla ne fark görüyorlar. Ben kafama takmıyorum. Bizim yapacak işlerimiz var. Ama bu zihniyete de teslim olmayacağız. Ülkemiz daha güzel işler başaracak” dedi.

Hayat savaşında anne hem kalkan hem kılıçtır

Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, Yusuf Dikeç’in annesiyle paylaştığı fotoğrafa kayıtsız kalmadı. Musk, Dikeç’in paylaşımı hakkında yaptığı yorumda, “Hayat savaşında anne hem kalkan hem kılıçtır. Varlığıyla korur, inancıyla güçlendirir, kendi savaşlarınızı cesaretle vermenizi öğretir. Ve siz olimpiyatlarda cesaretle, üstün bir isabetle mücadele ettiniz. Sizin gibi inanılmaz yetenekli bir insanı getirdiği için ona büyük saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r