DOLAR 34,2444 -0.1%
EURO 37,0881 0.27%
ALTIN 3.013,010,69
BITCOIN 22939880,72%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:49

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Cevdet Yılmaz: “Savunma sanayindeki güçlü yürüyüşümüze engel olamayacaklar”
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Cevdet Yılmaz: “Savunma sanayindeki güçlü yürüyüşümüze engel olamayacaklar”

Cevdet Yılmaz: “Savunma sanayindeki güçlü yürüyüşümüze engel olamayacaklar”

ABONE OL
24 Ekim 2024 11:40
Cevdet Yılmaz: “Savunma sanayindeki güçlü yürüyüşümüze engel olamayacaklar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında şehit sayısı 5’e ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının saat 15.26’da gerçekleştirildiğini ve olay yerine hemen jandarma ile emniyet birimlerinin sevk edildiğini açıkladı. Yerlikaya, TUSAŞ önünde yapılan açıklamada, biri kadın olmak üzere iki teröristin ölü ele geçirildiğini hatırlatarak, “Kimlik çalışmaları ve parmak izi tespit süreci devam ediyor. Bu bilgiler netleştiğinde kimlikleri ve terör örgütüyle ilgili detayları paylaşacağız” dedi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte TUSAŞ’ta yaralananları Etlik Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti. Hastaneden ayrılırken açıklama yapan Yılmaz, terörü ve arkasındaki güçleri lanetledi.

Teröristler etkisiz hale getirildi

Bu menfur saldırıda 5 kişinin şehit olduğu ve 22 yaralının bulunduğunu aktaran Yılmaz, yaralıların çoğunun durumunun iyi olduğunu belirtti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Yılmaz, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu. Olayın ilk anından itibaren müdahale eden güvenlik güçlerine, sağlık ekiplerine ve soruşturma sürecini yürüten adli birimlere şükranlarını sunan Yılmaz, “Kahraman güvenlik güçlerimiz hemen müdahale ederek teröristleri etkisiz hale getirdi. Olayla ilgili detaylı çalışmalar İçişleri Bakanlığımız tarafından sürdürülmektedir” dedi.

Ülkemizin huzurunu bozamayacaklar

Yılmaz, terör olaylarının Türkiye’ye korku salma ve halkın huzurunu bozma amacı taşıdığına dikkat çekerek, “Bugün yaşadığımız terör saldırısı, ülkemizin savunma sanayini ve bu alandaki başarıları hedef alan bir eylemdir. Şunu açıkça ifade etmek isteriz ki, terör eylemi gerçekleştirenler ve bunları araç olarak kullananlar, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Ülkemizin huzurunu bozamayacaklar ve savunma sanayisindeki güçlü ilerleyişimize engel olamayacaklar. Kahraman savunma sanayi çalışanlarımızın moralini de hiçbir zaman kıramayacaklar. Aksine, bu menfur hadiseler, savunma sanayindeki azmimizi ve ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği konusundaki hassasiyetimizi daha da artıracaktır. Birlik ve milli dayanışma içinde, bütün kurumlarımızla birlikte teröre karşı kararlı ve azimli mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Spekülatif haberlere itibar etmeyin

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin güvenlik zafiyeti iddialarına yönelik sorusunu yanıtladı. Olayla ilgili spekülatif haberlere itibar edilmemesini vurgulayan Yılmaz, yetkili kişi ve kurumlar tarafından yapılan açıklamalarla kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Bakanların ve ilgili kurumların, bilgi olgunlaştıkça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini belirten Yılmaz, olay sonrası acil olarak gerekli adımların atıldığını ve daha geniş kapsamlı analizlerin ilgili kurumlarca gerçekleştirileceğini ifade etti.

 7 polisimiz yaralı ama durumları iyi

Yılmaz, “şehit ve yaralıların görevlerinin” sorulması üzerine, şunları ifade etti:”Bir taksi şoförü kardeşimiz var şehit olan, diğerleri TUSAŞ görevlileri. Polisimizden şehit yok, 7 polisimiz yaralı ama durumları iyi. Tedbir amaçlı büyük bir kısmı hastanelerimizde tutuluyor. Ne olur ne olmaz diye müşahede altında tutuluyorlar. Bir ağır yaralımız var, onun dışındakiler büyük oranda hafif yaralarla hastanelerimize gelmiş durumdalar. Bu kardeşlerimiz de sağlık personelimiz emin olduğunda taburcu edileceklerdir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r