DOLAR 34,1969 -0.05%
EURO 37,9476 0.29%
ALTIN 2.924,05-0,17
BITCOIN 2080587-4,51%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

05:29

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çamlıca Kapalı Pazar Alanı hizmete açıldı

Çamlıca Kapalı Pazar Alanı hizmete açıldı

ABONE OL
3 Ağustos 2024 14:09
Çamlıca Kapalı Pazar Alanı hizmete açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteabc/ Haber: Adiviye ElbaşNilüfer Belediyesi tarafından Nilüfer Kavaklıdere Caddesinde Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Eski Nilüfer Belediye Başkanı Tugay Erdem, katılımı ile Çamlıca Kapalı Pazar Alanı açılışı gerçekleşti. Gerçekleşen açılılta Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir: “Bizler Nilüfer belediyesi olarak 2003 yılından beri can dostalarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Meclisten geçen ötanizi uygulamasını bizden yapmamızı istiyorlar. Bizler bu uygulamayı can dostlarımıza yapmayacağız. Buradan herkese sesleniyorum. Bizler Nilüfer Belediyesi olarak can dostalarımıza sahip çıkacağız.Yapılan araştırmalar sonucunda Nilüfer Türkiye’de en gelişmiş 8.incikentlerden bir tanesi. Ben nereye gitsem herkes Nilüfere saygı ve sevgiyle bakıyor. Bu değeri sağlayan ben değilim. bu değerleri sağlayan eski belediye başkanlarımız. Bizler ise Nilüfer için bu bakış açısı ile çalışmaya devam edeceğiz. Nilüfer kültür sanatın başkenti olmasından ziyade tarım alanında da gelişmiş bir kent. Bizler Nilüfer de çocuğa, gence, kadına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu yaz 7500 çocuğumuzu çeşitli etkinliklerimiz ve spor alanlarında yetiştiriyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın her zaman yanındayız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partililer kadir kıymet bilirler

Gerçekleşen törene katılım gösteren Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın; “Eski bir belediye başkanıyım. Ankara’da1989-1994 yıllarında belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlarının yönetimin sürekliliği açısından sergiledikleri tavırları, jestleri önemseyen birisiyim. Biraz önce Şadi Özdemir kardeşimin sayın belediye başkanımızın bir önceki belediye başkanını yanına davet ederek burada sizin huzurunuzda kendisine teşekkür etmesinden çok büyük bir memnuniyet duyduğumu çok önemli bir jest olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Hem önceki belediye başkanımızı kutluyorum hem de sevgili Şadi Özdemir kardeşimi yürekten kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partililer kadir kıymet bilirler. Cumhuriyet Halk Partililer yönetimde sürekliliğe inanırlar. Mutluluğumun bir nedeni de burada bu tesisin, bu hizmet alanının açılışında yer almaktır. Aslında Mudanya Belediye Başkanımız Deniz Dalgıç’ın çağrısı olarak Bursa’dayım. Mudanya barış yolu ödülü için Mudanya Belediyemizin kurmuş olduğu Mütareke Meydanı nedeniyle Mudanya Barış Yolu Ödülü’nün seçici kurul çalışmaları için buradayım. Ancak Sayın Başkanımız Şadi Özdemir davet etti buraya geldim. 

Çok önemli bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz

Eski bir belediye başkanıyım ve her belediye hizmetinin açılışında bulunmak gerçekten benim için çok heyecan verici. 30 yıl önce belediye başkanlığı yapmıştım. Ama bugün de heyecan duyuyorum. Çok önemli bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gerçekten tüm üyeleriyle önemsenmesi gereken bir hizmet alanı Çarşamba pazarı ayrı, cuma pazarı ayrı, üstün kullanılışı ayrı, buranın kullanışı farklı çok önemli bir örnek veriliyor. Bir toplum merkezi burada inşa ediliyor. O nedenle bunu çok önemsiyorum. 

Yeni bir dönemin içindeyiz

Parti ayrımı yapmaksızın söyleyeyim sayın konuklar Türkiye’de yerel yönetimler son birkaç yıl içinde hani klasik bir ifadedir ama burada tekrar etmek istiyorum. Güçlerini kanıtladılar. Önce kovid salgını sırasında çok başarılı hizmetler verdiler. Sonra da 6 şubat depreminde  belediyelerimiz gerçekten olağanüstü bir başarı ortaya koydular. Merkezi yönetimin kendisini toparlayıp hizmete başlamasına uzun süre varken hemen çok çevik bir örgütlenmeyle devreye girdiler. Yeni bir dönemin içindeyiz. Artık tarım belediyelerimizin hizmet alanında Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Türkiye’nin her yerinde, büyük şehirlerde bana göre çok başarılı örneklerini veriyorlar. Bunun daha da ileri örneklerini, ileriki dönemde yaşayacağımıza inanıyorum. Üretici ve tüketici burada bu çekici ortamda bu güzel hizmette bir araya getiriliyorlar. Bu daha sonra bireysel üreticilerin hizmetlerini buraya taşımasının yanı sıra içtenlikle inanıyorum ki üreticilerin kooperatif çatısı altında toplanarak örgütlenerek çok daha geniş kapsamlı hizmetleri buraya getirilmesini sağlayacaktır. ” dedi.

Çamlıca pazar alanında haftada iki gün pazar kuruluyor

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir: “Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir: “Nilüfer’in pazar alanlarını  daha modern, daha kullanışlı alanlara çeviriyoruz.  Çamlıca Mahallemizde daha önce açık alanda kurulan bu pazar alanımız da örnek bir alan oldu. 2 Ocak 2023’te inşaatına başlanan bu proje tamamlandı ve Temmuz ayı itibariyle hizmete girdi. Açılışını  ise bugün yapıyoruz. Çamlıca pazar alanında haftada iki gün pazar kuruluyor. Bu pazarlardan biri bugün kurulan üretici pazarı Çarşamba günleri de normal pazar kuruluyor. Burası bu bölgenin en büyük pazarlarından biri ve en fazla ilgi gören pazar.  Üretici pazarlarında sadece üreticilerimiz sadece kendi yetiştirdikleri ürünleri satabiliyor. Vatandaş da doğdrudan üreticiden aracısız ürün alabiliyor. 

Herkes için nefes alınabilecek bir alan olarak oluşturuldu

Çamlıca Pazar alanı , 2 bin metrekare kapalı ve bin 741 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 3 bin 741 metrekarelik bir alana sahip. Burası sadece bir pazar alanı olmanın ötesinde; içinde muhtarlığımızın da yer aldığı  mahalle iletişim merkezi;  tuvaletler, bebek bakım odası, çay ocağı ve zabıta ofisi için özel alanları ile bir yaşam alanı aslında. Yeni PTT ofisi de bu kompleks içinde hizmet vermeye devam edecek. Pazar kurulmadığı günlerde, bin 750 metrekarelik kapalı bu alan otopark olarak vatandaşlara hizmet veriyor.  Vatandaşların ve pazarcı esnafının güvenli ve hijyenik şartlarda alışveriş yapmasını sağlayan kapalı pazar alanı, modern görünümü ile öne çıkıyor.  Pazar alanımızın  üst kısmında,  yani terasında yeni oluşturduğumuz yeşil bir alanımız var. Mahallemize kazandırdığımız bu alan herkes için nefes alınabilecek bir alan olarak oluşturuldu.  

Sırada Kültür ve Ataevler mahallelerimiz var

Amacımız Nilüfer’deki pazar alanlarını daha kullanışlı hale getirmek, vatandaşların özellikle kış şartlarında daha kolay alışveriş  yapmalarını, pazarcı esnafımızın da modern alanda hizmet vermelerini sağlamak. Bu amaçla öncelikle büyük mahallelerimizdeki pazar alanlarımızı yeniliyoruz. Nilüfer’deki 29 pazar alanından 11’i yenilendi ve kapalı pazar alanı oldu. Sırada Kültür ve Ataevler mahallelerimiz var. Bu iki mahallemizin pazar alanları ile ilgili çalışma da devam ediyor. Kısa sürede onları da tamamlayarak hizmete açacağız. Nilüfer hepimizin. Daha güzel, daha rahat, herkesin mutlu olduğu bir kenti birlikte oluşturacağız.” dedi. 

Kaçak yapı yoksa sebebi Murat Karayalçın

Gerçekleşen açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Aydın Saldız Çamlıca pazar yerimizin Nilüfere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Saldız; “Nilüferin 6 tane belgesi var. Nilüferin kaçak yapısı yoksa bu bakanımız Murat Karayalçın sayesindedir.” ifadelerini kullandı.

İktidara rağmen hizmet yapacağız

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş; “Cumhuriyet halk partili belediyelerimiz sosyal belediyecilik anlayışı ile iktidara rağmen hizmetlerini uygulamaya devam ediyor. Sizler ne kadar engellemeye çalışırsanız çalışın bizim vatandaşlara olan hizmetlerimizi engelleyemeyeceksiniz. Sizle güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Bizleri ne kadar engellemeye çalışırsanız çalışın bizler de asla umutsuzluğa yer yok. Yereldeki başarıyı genele taşımak için elimziden gelen her şeyi yapacağız. Sizin engellemelerinize rağmen bizler hizmetlerimiz ile vatandaşlarımızı güldürmeye devam edeceğiz. ” dedi.

Uygun ve sağlıklı gıdaya ulaşımı sağlıyor

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk; “Nilüfer denilince akla hep ilkler ve Önder hareketler geliyor. Önde olmak zordu. Bu zorlu süreçi yürüten tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanı odağına koyduğumuz Türkiye’yi gülümsetmek için bu yolda yan yana yürüyen tüm yol arkadaşlarımız selamlıyorum. Nilüfer özünde aslında bir tarım şehri, ürünleri doğrudan halka buluşturarak. Uygun ve sağlıklı gıdaya ulaşımı sağlıyor. Bugün 22 yıllık iktidarın yönettiği yanlış yönetim anlayışını sosyal belediyecilikle, adalet ile hep birlikte yeniden düzelteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin güneşini yükseltmek tüm partililerin görevidir.” dedi.

En kutsal şey insana yapılan yatırımdır

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Sadece pazar yeri değil. Çok emek verdiler, çok yatırım yaptılar. En kutsal şey insana yapılan yatırımdır. Dünyada en değerli yatırımdır. Çamlıca ya da Bursa, Türkiye’nin bütün kentlerinden göç alan bir mahalle ve kent. Bu mahallede böyle bir pazar yerinin ya da sosyal yaşam alanının olması demokrasi ve hayatın içerisinde herkesin yan yana gelmesi anlamını taşır. Gelecekte insanla yaşayacağımız, birlikte yaşayacağımız, vesayet devletinin yok olduğu, onun yerine demokrasinin geldiği zamanların gelmesini ve bu pazar yerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r