DOLAR 34,1405 0.08%
EURO 38,2611 0.23%
ALTIN 2.914,030,00
BITCOIN 21772170,48%
İstanbul
22°

AÇIK

13:01

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bozbey: “Bursayı Sanatın Başkenti Yapacağız”

Bozbey: “Bursayı Sanatın Başkenti Yapacağız”

ABONE OL
12 Eylül 2024 13:43
Bozbey: “Bursayı Sanatın Başkenti Yapacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Gazeteabc/ Haber: Adiviye ElbaşBursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bugün kü basın toplantısına Bursa Büyükşehir Belediyemizin Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanat Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle geleneksel hale gelen ve 14.üncüsü yapılacak olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali fotofest ile ilgili toplantıyla bir aradayız. Önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili belki zaman zaman bilgilendirmeler de yapılacaktır. İzleyicilerle buluşması 20 Aralık 2024 ile 20 Ocak 2025 tarihleri arasında olacak. Bu tarihler arasında gerçekleştireceğimiz bu büyük organizasyon ile Bursa sokaklarımız, mahallelerimiz sanatın ışığıyla aydınlanacak. Kentimizin sokaklarına, meydanlarına yayılan bir sanat dalgasına hep beraber tanıklık edeceğiz.” dedi.

Tema çok anlamlı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasının devamında: “Bu sanat dalgası sadece gözlerimizi değil ruhumuzu da besleyecek. Bursamızın derinlerinde saklı kalan sesi. ‘Şehrin İtirazı’ temasıyla tüm dünyaya da duyurmuş olacak. Aslında tema çok anlamlı, önemli bir konuyu sorgulayan bir tema. Şehir nasıl itiraz edecek? Bu tema tabii ki sıradan bir başlık değil. Her sokak, her bina her bakış bize bir şey anlatıyor. İtiraz ediyor. Yine tarihi binalarımız, derelerimiz, denizimiz, dağımız, havamız aslında bunlar hep şehrin itirazı içerisinde yer alıyor. Bunlar son derece önemli. Şehir itiraz ediyor, direniyor, kabul ediyor ya da reddediyor. Biz de bu festivalde Bursa’nın fotoğraflarla konuşmasına kendi öyküsünü, anlatmasına da vesile oluyoruz. 

Festival 1 ay boyunca sürecek

Bu yıl ki fotofest ile bu sesin en güçlü yankısını fotoğraf sanatı aracılığıyla duyuracağız. Fotofestin önemli değişikliklerinden biri de bir ay boyunca sürecek olan bir festivale de dönüşmüş olmasıdır. Kentimizin farklı ilçelerindeki farklı galerilerde aynı zamanda 30’a yakın sergi ve grup sergileriyle sanatseverlerle bu alanlarda izleyiciyle buluşturmuş olacağız. Bu yıl festivalimiz Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde daha önceki yıllardaki yapılan tek mekanlı yapının dışına çıkarak kente yayılan bir sanat etkinliğine dönüşecek. Böylece Bursa’nın sadece sanatta değil yaşamın her alanında çok sesli dinamik bir şehir olduğunu da hep beraber göstermiş olacağız. 

Bursayı sanatın kültürün başkenti yapacağız

Kültür ve sanat bir kentin yalnızca güzel olmasını sağlamaz. Onu aynı zamanda onu yaşatır ve anlamlı da kılar. Kenti canlı tutan ona nefes aldıran şey duvarlarında, sanatın sesi meydanlarında atılan adımların ritmi sokaklarında çınlayan gülüşlerin yankısıdır. Biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu sesi daha da yükseltmeye, kentimizi sanatıyla yaşatmaya kararlıyız. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali de bu çabanın bir meyvesidir. İnanıyoruz ki sanata yapılan her yatırım insanın ve toplumun özüne yapılan en derin yatırımdır. Fotofest ile sergilenen her bir fotoğraf kentimizin geçmişine bugüne ve geleceğe yazılmış birer mektuptur. Fotoğraf sanatçılarımızın objektifinden çıkan her fotoğraf Bursa’nın ruhunu keşfetmek için bir davettir. Bu festivalde atölyelerle, söyleşilerle, panellerle yalnızca gözlerimiz değil, kalplerimize de yine açılacak bir sunum olacaktır. Festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bursamızı sanatın ve kültürün başkenti yapma yolunda adım adım ilerliyoruz. Bu kararlılığımızı da sürdürülebilir anlamda devam ettireceğiz. Şehrin itirazını dinleyin. Belki de o itiraz hepimizin içindeki sesi açığa çıkaracaktır.” şeklinde konuştu. 

Genç fotoğrafçılarımızın ön plana çıkması çok önemli

Festivale destek veren ve bu festivalin yapılmasında öncü olan fotoğrafçı Laleper Aytekin: “Festival hakkında çalışmaya başladık. Daha çok yeni 1 ay bile olmadı diyebiliriz. 30’dan fazla serginin olacağı fotoğraf festivaline olanak sağlayan başkanımıza, ekibimize ve fotoğrafçılarımıza çok teşekkür ederim. Genç fotoğrafçılarımızın bu festivalde ön plana çıkması çok önemli. Bursa dışından gelecek 15’e yakın solo sergiler olacak. Bu festivalde kadın fotoğrafçılar yüzde 66 oranıyla temsil ediyorlar. Hayatı bu fotoğraflarla daha geniş anlamlarla taşıyarak bir festival dokusu oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r