DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2238167-0,32%
İstanbul
23°

AÇIK

16:21

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Bakan Fidan’ın olay yaratacak sözleri

Bakan Fidan’ın olay yaratacak sözleri

ABONE OL
6 Ağustos 2024 11:33
Bakan Fidan’ın olay yaratacak sözleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, dün Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalar gündeme oturdu. Fidan, İsrail için “Artık İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değil” ifadelerini kullandı. Bu sözler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu.

Ukrayna’da işgali suç sayanlar İsrail işgalciliği karşısında üç maymunu oynuyorlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire’de düzenlenen ortak basın toplantısında Gazze’de on binlerce masum sivili hedef alan İsrail’in saldırılarına sert tepki gösterdi. Fidan, İsrail’i “kayıtsız şartsız” destekleyenlerin uluslararası düzenin temellerini sarsan baş sorumlu olduklarını belirtti ve “Ukrayna’da işgali suç sayanlar, İsrail işgalciliği karşısında üç maymunu oynuyorlar” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı

Bakan Fidan, İsrail’in yaptığı her türlü kötülüğü ABD’nin “hafifletmeye” çalışmasının kabul edilebilir bir yol olmaktan çıktığını dile getirerek, “Artık İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değil” ifadesini kullandı.

Lafla peynir gemisi yürümüyor

Bakan Fidan’ın bu çıkışı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili “Güzel bir söz çok hoş olmuş”, “Ülkemin güzel evlatları güzel sözler söylüyor”, “Bu ifadeler gaz alır ,sonuç vermez”, “Lafla peynir gemisi yürümüyor”, “Yürek yemiş herhalde, İsrail’den hiç korkmuyor”, “Allah’ına kurban bakanım”, “Tarihi bir konuşma” şeklinde yorumlar yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r