DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18495641,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ankara’da kritik görüşme!

Ankara’da kritik görüşme!

ABONE OL
27 Temmuz 2024 10:50
Ankara’da kritik görüşme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay başında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye ile normalleşme süreci kapsamında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a her an davette bulunabileceğini ifade etmişti. Erdoğan, bu görüşmenin gerçekleşmesi konusunda Rusya lideri Putin’in olumlu yaklaşımda bulunduğunu da belirtmişti.Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Naryshkin’in Ankara’da yaptığı özel ziyarette, Esad-Erdoğan zirvesinin tarih ve yeri gibi detaylar netleştirildi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye ve Suriye istihbaratları son bir ayda üç önemli görüşme gerçekleştirdi. Naryshkin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile yaptığı toplantılarda, kritik buluşmanın son şekli verildi.

İki liderin ağustos ayı içerisinde bir araya gelmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hem Rusya lideri Putin hem de Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşebileceği belirtilirken, görüşme yeriyle ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Ankara’nın, Türkiye-Suriye sınırındaki Kesep Kapısı’nı olası bir buluşma noktası olarak değerlendirdiği ifade ediliyor. Kritik görüşmeyle ilgili süreç devam ederken, iki liderin ağustos ayı içinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmenin Moskova’da yapılacağı iddia edilmişti

Öte yandan; Esad’ın geçtiğimiz günlerde Rusya’yı ziyaret ederek Putin ile bir araya gelmesi sonrası Türkiye-Suriye arasındaki görüşmenin de Moskova’da yapılacağı iddia edilmişti. Diplomatik kaynaklar, Erdoğan ile Esad’ın Moskova’da görüşeceği iddialarını jet hızıyla yalanlamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r