DOLAR 34,2694 -0.03%
EURO 37,0638 0.19%
ALTIN 3.000,040,26
BITCOIN 2303226-0,14%
İstanbul
17°

AÇIK

05:54

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adana’da 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 15 yıl hapis
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Adana’da 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 15 yıl hapis

Adana’da 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 15 yıl hapis

ABONE OL
11 Haziran 2024 11:29
Adana’da 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 15 yıl hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi Devlet Bahçeli Bulvarı’nda bulunan yeni açılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, 11 Ağustos 2023’te yaşanan kaza, hala yargı sürecinde. Seyir halindeki Selçuk Beksarı’nın yönetimindeki araç, Mehmet Güllüler’in kullandığı otomobile arkadan çarptı. Kazada Güllüler hayatını kaybetti, yaralanan Sami İşbulan ise hastanede 27 Eylül 2023’te vefat etti. Sürücü Selçuk Beksarı, yakalanıp yapılan testte 2.03 promil alkollü çıkarak tutuklandı ve Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne neden olma’ suçundan yargılanıyor.Duruşmaya cezaevinde bulunan Beksarı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kazadan dolayı üzgün olduğunu belirten Beksarı’nın, olay anını anlattığı ifadesi de mahkemede yer aldı. Ancak, bilirkişi raporuna göre asli ve tam kusurlu olarak değerlendirilen Beksarı’nın, kaza anında hızının yüksek olduğu ifade ediliyor. Ölenlerin yakınları, sanıktan şikayetçi olarak en ağır cezanın verilmesini talep ediyor.

Selçuk frene bastı ama kaza oldu

Duruşmada, kazada sanığın yanında bulunan tanık Gökçen Erkin’in ifadesi alındı. Erkin, Şehir Hastanesi yakınlarından köprüye girdiklerinde hızlarının fazla olmadığını belirtti. “Arkadaşlarla yemeği gitmiştik. 1,5 duble içtim. Köprüye girdikten 50-100 metre sonra kaza oldu. Hatırladığım, öndeki aracı son anda fark ettiğimizdir. Kazanın öncesinde Selçuk, düşürdüğü telefonunu almak için yola bakmaya devam etse de bir eliyle hamle yapıyordu. Öncesinde de konuşuyorduk. Araç bir anda önümüzde belirdi gibi oldu. Selçuk frene bastı ama kaza oldu. Ben kaza olduğunun bile daha sonradan farkına vardım” şeklinde konuştu.

Müvekkilin içinde bulunduğu araç 85 metre öteye sürüklendi

Tanığın ifadesi sonrasında müştekilerin avukatları, kaza sırasında sanığın çok hızlı olduğunu iddia etti. “Müvekkilin içinde bulunduğu araç 85 metre öteye sürüklenmiş, 17 metre fren izi tespit edilmiştir. Bu da aynı zamanda sanığın çok süratli olduğunu göstermektedir. Sanığın hem yüksek hızda hem alkollü vaziyette seyir etmesi ve üstüne telefonu almaya çalışması, bu kazanın meydana gelmesinde olası kasıt olduğu düşüncesini uyandırıyor” şeklinde konuştular.

Kaza birden oldu

Sanık sürücü Selçuk Beksarı, cep telefonunu almasıyla ilgili, “Bu olanlar için çok üzgünüm. Böyle bir sonuç olduğu için içim parçalanıyor. Kaza anı öncesi ön konsoldaki telefon düştüğü için onu almaya çalışıyordum. Gözüm yoldaydı. Arabam otomatik vitesli arabadır. Hatırladığım kadarıyla telefonumu sağ elimle almaya çalıştım. Kaza nasıl oldu, birden oldu” dedi.Mahkeme heyeti, sürücü Selçuk Beksarı’nın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r