DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590,45%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jandarmayı gizlice dinlemişler

Jandarmayı gizlice dinlemişler

ABONE OL
16 Eylül 2024 12:08
Jandarmayı gizlice dinlemişler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturması Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ediyor.

2 kişi daha gözaltına alındı

Soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün İsa Kaya ve Şeyma Kaya, delilleri yok etmek ve suçluyu kayırmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Bu iki kişi, daha önce aynı suçlamalardan tutuklanan Mehmet Şevket Kaya ve Muhammet Kaya’nın yakınları. Hediye Güran’ın ifadeleri, İsa ve Şeyma Kaya’nın gözaltına alınmasında etkili oldu. Ayrıca, aramalar sırasında asılsız ihbarlarda bulundukları iddia edilen İsa ve Şeyma Kaya’nın, olayın seyrini değiştirmeye çalıştığı belirtiliyor. Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 zanlı tutuklandı.

Hediye Güran’ın gözaltı süresi uzatıldı

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. 13 Eylül’de gözaltına alınan yenge Hediye Güran’ın gözaltı süresi uzatıldı. Hediye Güran’ın, Narin’in 21 Ağustos’ta evinin yoluna girerken son görüldüğü saat 15.15’ten sonra söz konusu eve iki kez girdiği belirtiliyor. Bugün (pazartesi) adliyeye sevk edilmesi beklenen Hediye Güran, 21 Ağustos’ta Van’dan Tavşantepe’ye traktörle dönen ve WhatsApp kayıtlarını sildiği ortaya çıkan amca Fuat Güran’ın eşi. Fuat Güran, “suç delillerini yok etmek” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Amca arama ekiplerini gizlice dinlemiş

Hürriyet’te yer alan habere göre dosyaya soruşturmayı yürüten JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekiplerinin hazırladığı bir tutanak da girdi. Bu tutanağa göre amca Fuat Güran, Narin’i arama faaliyetindeki jandarma ekiplerine görünmeden yaklaşıp ne konuştuklarını dinlemeye çalıştı. Bunu fark eden jandarma da durumu tutanak ile kayıt altına aldı ve savcılığa gönderdi. Gözaltına alındığında Fuat Güran’a bu tutanaktaki suçlama da soruldu. Güran “Kesinlikle kabul etmiyorum, sadece yardımcı olmaya çalıştım” diyerek bu suçlamayı reddetti. Fuat Güran da “suç delillerini yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklananlar arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r