DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139312-0,59%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Narin cinayetinde gözler abiye çevrildi

Narin cinayetinde gözler abiye çevrildi

ABONE OL
14 Eylül 2024 15:19
Narin cinayetinde gözler abiye çevrildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili 8 zanlı tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cinayetle ilgili gelişmeler, ağabey Enes Güran’ı katil zanlısı olarak işaret ediyor. Jandarma ekipleri, şüphelilerin telefonlarını inceledi. Anne Yüksel Güran ile amca Salim Güran arasında herhangi bir telefon görüşmesi veya mesajlaşma bulunmadığı, Salim Güran’ın telefonunun Yüksel Güran’ın telefonunda kayıtlı olmadığı belirlendi. Ayrıca, Salim Güran’ın telefon kayıtlarının silinmiş olması dikkat çekerken, olay sırasında ve sonrasında büyük amcasıyla birçok görüşme yaptığı tespit edildi.

Aile kararıyla cesedin taşeron aracılığıyla ortadan kaldırılmaya çalışıldığı üzerinde duruluyor

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Jandarma ekipleri, silinen ses kayıtları ve mesajların yanı sıra, Narin’in kaybolduğu sırada ve sonrasında büyük amcası Salim Güran ile yapılan telefon görüşmelerine ulaştı. Ayrıca, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy ve oğlu Ramazan Atasoy ile yapılan görüşmeler de incelendi. Elde edilen bulgular, birinci cinayet zanlısı olarak ağabey Enes Güran’ın öne çıktığını, cesedin aile kararıyla taşeron aracılığıyla ortadan kaldırılmaya çalışıldığını gösteriyor.

Anne ilk olarak büyük amcayı aramış

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Eldeki veriler, Narin’in kaybolduğu anda anne Yüksel Güran’ın ilk olarak Nevzat Bahtiyar’ı aradığını gösteriyor. Dün yaptığı açıklamada, cinayet failinin Narin’in cesedini dereye atan Nevzat Bahtiyar olduğunu belirten büyük amcanın ifadesinin alınması bekleniyor. Öte yandan, küçük kızın ağabeyi tarafından öldürüldükten sonra aile meclisi kararıyla cesedinin ortadan kaldırılması için Bahtiyarlar ailesinden Nevzat Bahtiyar’a teslim edildiği üzerinde duruluyor.

Küçük ağız yapısına uygun, insan ısırığı

Milliyet’te yer alan habere göre, Narin Güran’ın cinayet soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı. Narin’in tırnak arasından çıkacak deri ve doku parçaları, abisi Enes Güran’ın kolunda bulunan ve “küçük ağız yapısına uygun, insan ısırığı” olarak yorumlanan izlerin kim tarafından bırakıldığını belirlemede önemli bir etken olacak. Adli Tıp Kurumu yetkilileri, cesedin bozulmuş olmasına rağmen, istismar veya istismar girişimi olup olmadığının belirlenmesinin zor olduğunu ifade ediyor. Yine de, Enes Güran’ın kolundaki ikinci ısırığın kime ait olduğuna yönelik tespitin cinayet zanlısının belirlenmesinde büyük rol oynayacağı vurgulanıyor.

Gözündeki morluklarla ilgili mısır koçanı dedi

Ağabey Enes Güran, kardeşi Narin’in kaybolduğunu 19:11’de annesinin “Narin yemeğe gelmedi” sözleriyle öğrendiğini açıkladı. Enes Güran, gözündeki morluklarla ilgili olarak şu ifadeleri verdi: “Narin’i ararken mısır koçanları her yerimize çarpıyordu. Hastaneden çocuk bulundu haberi geldiğinde Narin olmadığını gördük. Döndükten sonra üzüntüden kendime yumruk attım. Adli tıpa götürüldüğümde küçük çizikler de olduğunu fark ettim, bu çiziklerin mısır koçanlarından kaynaklanmış olabileceğini düşündüm.”

Abi markete hiç gitmedi

Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran, savcılık ifadesinde köy bakkalı Ömer Susanbağ’ın verdiği ifadeyi okuduktan sonra, Sofi Market’e gidip enerji içeceği aldığı ve köylüsü zihinsel engelli Süleyman’a da bir içecek aldığı yönündeki açıklamasını yaptı. Enes Güran, daha sonra arkadaşlarıyla ve üvey babaannesi Süheyla Güran ile görüştüğünü belirtti. Ancak, yapılan araştırmada Enes Güran’ın Sofi Market’e hiç gitmediği ortaya çıktı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r