DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21560790,55%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlk vakayı duyurdular!

İlk vakayı duyurdular!

ABONE OL
27 Ağustos 2024 10:03
İlk vakayı duyurdular!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Koronavirüs salgınından sonra dünya, virüs tehlikelerine karşı anında alarma geçiyor. Bu kez tehlike ABD’den geldi. Ülkede sivrisineklerden bulaşan ölümcül bir virüs endişe yarattı.

Hastalığa yakalananların yaklaşık yüzde 30’u ise hayatını kaybediyor

ABD’nin Massachusetts eyaletinde, nadir ve ölümcül bir hastalık olan “doğu at ensefaliti” virüsü paniğe neden oldu. Virüs, sivrisineklerden bulaşıyor ve hastalığa yakalananların yaklaşık %30’u hayatını kaybediyor. Eyalette, özellikle Boston’un batısındaki Worcester bölgesinde 80’li yaşlarda bir kişide virüs tespit edilmesi üzerine çeşitli önlemler alınmaya başlandı. Massachusetts Sağlık Departmanı yetkilisi Robbie Goldstein, virüsün tespitiyle ilgili basına açıklama yaparak durumu doğruladı.

Açık hava etkinlikleri yasaklandı

Massachusetts eyaletinde bu yılın ilk “doğu at ensefaliti” vakası görüldü. Sağlık Departmanı yetkilisi Robbie Goldstein, virüsün yayılmasını önlemek için acil önlemler alındığını belirterek, herkesi hastalıkla mücadeleye destek olmaya çağırdı. Eyalet yetkilisi Ashley Randle, Plymouth ve Worcester bölgelerinde hafta boyunca sivrisinek ilaçlaması yapılacağını duyurdu. Bölge sakinlerine sivrisinek kovucu kullanmaları ve ciltlerini örten giysiler giymeleri tavsiye edildi. Ayrıca, sivrisineklerin yoğun olduğu saatlerde açık hava etkinliklerinden kaçınılması gerektiği uyarısında bulunuldu.Yetkililer, eyaletteki 10 bölgenin “yüksek veya kritik risk” altında olduğunu vurgulayarak, Plymouth sakinlerinin özellikle akşam ve şafak vakti arasında açık hava etkinliklerini gözden geçirmelerini önerdi. Oxford bölgesinde ise akşam saatlerinde planlanan açık hava etkinlikleri yasaklandı.ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre, nadir ve ölümcül olan bu hastalığa yakalananların yaklaşık %30’u hayatını kaybediyor. Hayatta kalanlar ise çeşitli nörolojik sorunlarla karşılaşabiliyor. Semptomlar arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği yer alıyor. Hastalık için henüz bir tedavi yöntemi bulunmuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r