DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21484690,13%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bölgede tansiyon yükseliyor!

Bölgede tansiyon yükseliyor!

ABONE OL
26 Ağustos 2024 17:30
Bölgede tansiyon yükseliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Avrupa’nın doğusunda Rusya-Ukrayna gerilimi Polonya topraklarına sıçradı. Polonya ordusu, Rusya’ya ait bir insansız hava aracının (İHA) ülkenin hava sahasını ihlal etmesi üzerine alarm durumuna geçti. Bu gelişmenin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Ukrayna’nın enerji altyapısına yönelik uzun menzilli hassas silahlar ve İHA’larla saldırı düzenlediklerini duyurdu. Öğle saatlerinde ise Rusya’nın İHA saldırılarının ikinci dalgası başladı.

Rusya’ya ait Tu-95 tipi bombardıman uçaklarının havalandığını belirtti

NATO üyesi Polonya’dan bölgedeki çatışma sürecine dair dikkat çekici bir açıklama geldi. Polonya, Rusya’ya ait bir intihar dronunun hava sahasını ihlal ederek Polonya topraklarına düştüğünü duyurdu. Sabah saatlerinde, Polonya Silahlı Kuvvetler Harekat Komutanlığı, Rusya’ya ait Tu-95 tipi bombardıman uçaklarının havalandığını belirtti. Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik artan hava faaliyetlerine karşılık olarak Polonya’nın güneydoğusundan bir uçağın havalandığı ifade edildi. Güvenliğin sağlanması için tüm önlemlerin alındığı ve bölgede gürültü seviyesinde artış olabileceğine dair uyarıda bulunuldu.

Uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediklerini bildirdi

Sabah saatlerinde Rusya’ya ait Tu-95 tipi bombardıman uçaklarının havalanmasıyla birlikte Ukrayna genelinde hava saldırısına karşı uyarı sirenleri çalmaya başladı. Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, sosyal medya hesabından Rus ordusunun Harkiv’e saldırı düzenlediğini duyurdu. Ukrayna basını, ülkenin bazı bölgelerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Ukrayna’nın enerji altyapısına uzun menzilli hassas silahlar ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediklerini açıkladı. Çatışma hali devam ederken Kiev yönetimi, Rusya’nın İHA saldırılarının ikinci dalgasının başladığını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r