DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2247601-0,44%
İstanbul
23°

AÇIK

13:00

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Instagram’a dair yeni detaylar!

Instagram’a dair yeni detaylar!

ABONE OL
9 Ağustos 2024 17:24
Instagram’a dair yeni detaylar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Instagram’a erişim engelinin devam ettiği bir dönemde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndaki incelemelerini tamamladıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Uraloğlu, konferans salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bunlar ne yaparsa nasıl davranırsa biz kapatırız

Son günlerde sosyal medyada platformlarıyla ilgili olarak yaşananlara yönelik soruya Bakan Uraloğlu, “Bir kere bizim şöyle bir kurgumuz yok. Bunlar ne yaparsa nasıl davranırsa biz kapatırız. Asla böyle bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bakın, burada 60 milyona varan sosyal medya kullanıcısından bahsediyoruz. Yani sonuçta benim bir dünya hesabım var, yani her platformda neredeyse hesabım var. Yani ben de, bizim ekibimiz de kullanıyor, hepimiz kullanıyoruz. Biz burada gerçekten, nasıl bir yasakçı zihniyet içerisinde, sansürlü zihniyet içerisinde olmaktansa, nasıl daha genişletiriz bu yaklaşımdayız” dedi.Ülke olarak gösterdikleri demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformlarının göstermediğini kaydeden Uraloğlu, “Çok net söylüyorum. Bakın şimdi hiçbir bildirim yapmadan yani sizin hesabınızı bloke edebiliyor, kaldırabiliyor. Bazı paylaşımları komple engelleyebiliyor. Sonuçta hani bir özel şirkettir burası. Elbette onun da kuralları kaideleri olacak ama yani yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyorlar. Dolayısıyla biz sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yanayız. Asla bir yasaklı zihniyet içerisinde değiliz. Eğer sosyal medya platformları bizler kadar özgürlükçü olmuş olsa gerçekten siz bu soruyu bugün bana sormamış olurdunuz” sözleriyle durumu anlattı.

Instagram olsun, diğer sosyal medya platformlarıyla iletişim halindeyiz

Bakan Uraloğlu, tüm sosyal medya platformlarıyla iletişimde olduklarını belirterek, “Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli temas halindeyiz. Önceki dönemlerde olduğu gibi, son süreçte de bazı konuları kendilerine bildirdik. Toplum ve ülke hassasiyetleri içeren ‘katalog suçlar’ konularında sürekli bilgilendirme yapıyoruz. Dün de bu konuda bir adım attık ve hızlı bir çözüm bekliyoruz. Yeni bir sosyal medya yasağına yönelik aktif bir çalışma yürütmüyoruz, ancak süreci yakından takip ediyor ve denetliyoruz” dedi.

Bunlar bizim çocuklarımız

Bakan Uraloğlu, sözlerinin devamında, “Bir çocuk oyun bloğunun ya da portalinin engellenmesiyle ilgili Adana’daki Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararın gereğini biz BTK olarak yapmak noktasındaydık. Onu da yaptık. Ben şunu söyleyeyim; böyle bir platform olduğu ve bu kadar takipçisi olduğu benim gündemime gelmemişti. Ama mahkemenin gerekçelerine baktığımız zaman gerçekten çocuklarımızın da nerelerde olduğuna hep beraber bakmamız lazım. Bunlar bizim çocuklarımız. Onun için onu da ben sizin takdirinize bırakıyorum. Oradaki sadece uygulama noktasında olduk ama devamında da baktığımızda çok net bir şekilde oradaki çocuklarımızın adına üzülmüş oldum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r