DOLAR 34,1528 -0.04%
EURO 38,2248 0.13%
ALTIN 2.924,660,16
BITCOIN 2244150-0,02%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

05:25

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uyuşturucu sevkiyatında son nokta!

Uyuşturucu sevkiyatında son nokta!

ABONE OL
9 Ağustos 2024 15:43
Uyuşturucu sevkiyatında son nokta!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan bir hükümlüden 5 bin lira karşılığında uyuşturucu hap siparişi alan şüpheli, Konak ilçesinde cezaevi aracının altına uyuşturucu madde dolu poşeti gizlemeye çalıştı. O anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İddiaya göre, Fevzi Paşa Bulvarı’nda cezaevi aracı yol kenarında park halindeyken, motosikletli bir şüpheli araca yaklaştı ve infaz koruma memurlarının yanından ayrılmalarını fırsat bilerek, aracın alt kısmına elindeki siyah poşeti yerleştirdi. Poşet, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler tarafından güvenlik kameralarından tespit edilerek bulunduğu yerden çıkarıldı. İçinden 1,216 adet sentetik uyuşturucu hap çıkan poşetle ilgili olarak şüpheli yakalandı.

Buca ilçesinde yakalandı

Ekipler tarafından yapılan kamera kaydı incelemelerinde, motosikletin 35 NNM 02 plakalı olduğu belirlendi. Olayı gerçekleştiren kişinin 36 yaşındaki Önder K. olduğunun tespiti üzerine ekipler, şüpheliyi yakalama çalışması başlattı. Çalışmalar sonucunda Önder K. Buca ilçesinde yakalandı.

5 bin TL karşılığında anlaşmış

Yakalanan zanlı, ilk ifadesinde, uyuşturucu maddeleri cezaevi aracına bırakan kişinin kendisi olduğunu itiraf etti. Zanlı, açık kimliğini bilmediği ve yüzünü görmediği bu kişinin Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan bir hükümlü olduğunu, ankesörlü telefondan iletişime geçtiğini ve 5 bin TL karşılığında anlaşma sağladığını belirtti. Uyuşturucu maddeleri, söz konusu hükümlünün kardeşinden Agora Park içinde temin ettiğini ve ardından cezaevi aracının altına bıraktığını söyledi. Yapılan araştırmalar sonucunda, hükümlünün F.K. (27), uyuşturucu maddeleri temin eden kişinin ise F.K.’nin kardeşi S.C.K. (17) olduğu belirlendi. Önder K., polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, ele geçirilen uyuşturucu haplar Narkotik Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. F.K.’nin kardeşi S.C.K. ise halen aranıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r