DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN
BITCOIN 2243636-0,25%
İstanbul
25°

AÇIK

05:25

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in pislikliği gün yüzüne çıktı

İsrail’in pislikliği gün yüzüne çıktı

ABONE OL
7 Ağustos 2024 11:52
İsrail’in pislikliği gün yüzüne çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kanal 12 televizyonunda yayımlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, alıkonulan Filistinlilerin tellerle çevrili bir alanda yüzüstü yattığı, askerlerin bir Filistinliyi başka bir bölgeye götürdüğü ve cinsel işkence yaptığı anlaşılıyor. Diğer askerlerin, bu anların kameraya kaydedilmesini engellemeye çalıştığı da dikkat çekiyor.

Kanlar içinde hastaneye kaldırıldı

Kanal 12’nin haberinde, İsrail askerlerinin güvenlik kameralarından haberdar olabileceği ve bu yüzden kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalıştığı belirtildi. Görüntülerde, askerlerin alıkonulan Filistinlinin anüsüne bir cisim sokarak cinsel işkence yaptığı ve Filistinlinin kanlar içinde hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Skandal destek

29 Temmuz’da, İsrail askeri polisi Sde Teiman’a gelerek bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı suçlamasıyla 10 askerini gözaltına almak istedi. Gözaltına alınacak askerlerin direnmesiyle olaylar çıktı. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich gibi bazı İsrailli bakanlar, cinsel işkence uygulayan askerlere destek verdiler. Bu destek mesajlarının ardından, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu aşırı sağcı bir grup Sde Teiman’a baskın düzenledi. Aynı gün akşam saatlerinde, gözaltına alınan askerlerin götürüldüğü Beit Lid üssüne de zorla girildi. Bu baskınlar İsrail’de geniş tartışmalara yol açtı. Gözaltına alınan 10 askerden 5’i serbest bırakılırken, diğerleri hakkında soruşturma devam ediyor. İsrail mahkemesi, cinsel işkenceyle suçlanan 5 askerin gözaltı sürelerini 11 Ağustos’a kadar uzattı.

Gazzelilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti

İsrail’in güneyinde yer alan Sde Teiman gözaltı merkezi, sık sık işkencelerle gündeme geliyor. New York Times’ın geçen ayki haberine göre, burada alıkonulan Gazzeliler, açık bir alanda gözleri bağlı ve elleri kelepçeli olarak günde 18 saate kadar sessiz şekilde oturtuluyor. Haberde, tutukluların 3 aya kadar burada kaldığı ve sorgulama süreçlerinde birçok kişinin insanlık dışı muamele ve işkenceye maruz kaldığı belirtilmişti. Serbest bırakılan bazı Gazzeliler, Sde Teiman’da yaşadıkları işkenceleri kamuoyuna duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r