DOLAR 34,2167 -0.01%
EURO 37,8460 0.16%
ALTIN 2.923,89-0,18
BITCOIN 2062024-1,65%
İstanbul
21°

AÇIK

05:29

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Heyeti cenaze törenine katıldı

Türkiye Heyeti cenaze törenine katıldı

ABONE OL
2 Ağustos 2024 17:30
Türkiye Heyeti cenaze törenine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın yemin töreni sırasında Tahran’da suikaste uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, son yolculuğuna uğurlandı. Tahran’daki cenaze töreninin ardından Haniye’nin naaşı Katar’a nakledildi. Bugün Doha’daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi’nde cuma namazı sonrası ikinci bir cenaze töreni düzenlendi. Türkiye’den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığındaki heyet de törene katıldı.

Arap ve Müslüman ülkeler ile İslam coğrafyasından çok sayıda yetkili katıldı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Thani’nin katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, çeşitli siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri hazır bulundu. Arap ve Müslüman ülkelerden çok sayıda yetkilinin de iştirak ettiği törende, Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği konuşma yaptı. Cenaze namazının ardından Haniye’nin naaşı, tekbirler eşliğinde camiden mezarlığa taşındı.

Luseyl kentine defnedildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri, İsmail Haniye ve koruması Vesim Ebu Şaban’ın cenazelerinin defin törenine katıldı. Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Luseyl kentindeki mezarlıkta yapılan defin işleminin ardından Kurtulmuş ve Yılmaz, Haniye’nin oğulları ve torunlarına başsağlığı diledi. Ayrıca, Kurtulmuş burada Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ile görüşerek taziyelerini iletti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r