DOLAR 34,2286 0.08%
EURO 37,8672 0.08%
ALTIN 2.922,61-0,02
BITCOIN 2092158-0,55%
İstanbul
21°

AÇIK

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TAM projesi 81 ilde devrede

TAM projesi 81 ilde devrede

ABONE OL
2 Ağustos 2024 15:53
TAM projesi 81 ilde devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli bir açıklama geldi: ATM’lerle ilgili devrim niteliğinde bir değişiklik hayata geçiriliyor. Şimşek, yeni düzenlemeleri ve bu kapsamda başlatılan TAM Projesi’ni ilk kez duyurdu. Türkiye genelinde geçerli olacak proje, bankaların ATM yönetimi ve ilgili maliyet kalemlerini merkezi bir sistem altında birleştiriyor. Şimşek, bu yeni sistemin, 5 bin 200 ATM ile Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verdiğini ve aylık 35 milyar lira değerinde 20 milyon finansal işlem gerçekleştirdiğini belirtti. TAM Projesi ile birlikte, ölçek ekonomisinin sağladığı tasarruf ve verimlilik artışının yanı sıra, finansal hizmetlere erişim de büyük ölçüde kolaylaşacak. Ayrıca, proje sayesinde orta vadede 500 milyon dolar tasarruf hedefleniyor. Bu yenilikle, bankaların ATM giderlerinde önemli bir azalma sağlanacak.

TAM’da tek platform üzerinde yönetilen bir sistem kullanılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyadaki benzer projelerde kullanıcıların genellikle sadece temel işlemlerle sınırlı kaldığını, ancak Türkiye’deki TAM Projesi’yle bankaların kapsamlı işlem setlerine erişim sağlayabildiğini duyurdu. Şimşek, TAM Projesi’nin mevcut müşteri deneyimini koruyarak 1000’den fazla işlem gerçekleştirme imkanı sunduğunu belirtti.TAM Projesi’nin, diğer ortak ATM projelerinden farklı olarak, tüm işlemleri tek bir platform üzerinden yönettiğine dikkat çeken Şimşek, bu sistemin tüm yazılımlarının standartlaştırıldığını ve teknoloji açısından genişlemeye açık olduğunu vurguladı. Bu özelliklerin, projenin teknoloji çağında önemli avantajlar sunduğunu ifade etti.

TAM

TAM ATM projesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla duyuruldu ve 7 ayrı bankayı ortak bir ATM ağı altında bir araya getirdi. Bu proje sayesinde, söz konusu 7 bankanın müşterileri, tek bir bankamatik aracılığıyla çeşitli işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu bankamatikler, hem bankaların kartlarıyla hem de kartsız işlemler için kullanılabilecek. TAM ATM, Türkiye’nin ATM Merkezi olarak tanımlanabilir ve bu ortak kullanım modeli sayesinde banka müşterileri, işlemlerini komisyonsuz ve masrafsız bir şekilde yapabilecekler. Bu uygulama, bankacılık işlemlerinin daha erişilebilir ve ekonomik hale gelmesini amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r