DOLAR 34,2393 0.26%
EURO 37,7839 0.01%
ALTIN 2.933,100,60
BITCOIN 2093637-0,04%
İstanbul
22°

AÇIK

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fatih Erbakan’dan erken seçim mesajı!

Fatih Erbakan’dan erken seçim mesajı!

ABONE OL
2 Ağustos 2024 10:37
Fatih Erbakan’dan erken seçim mesajı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevcut hükümetin Haziran 2023’te göreve başladığını hatırlatarak, “2025 Haziran ayında iki yılını dolduracak. Bu süre zarfında herhangi bir iyileşme olmazsa, göstergeler de bunu işaret ediyor… O zaman 2025 yılı içinde sonbaharda erken seçim olup olmayacağının tartışılması gerektiğini düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren kapalı görüşmenin ardından Dervişoğlu ve Erbakan ortak bir basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu, görüşmede Türkiye’nin demokrasi, adalet, hukuk, ekonomi ve emeklilerin durumu gibi konuların ele alındığını belirtti. Ayrıca, dış politika konularındaki açmazlar ve uygulanan yanlış politikalar da tartışıldı. Dervişoğlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türk siyasetine katkılarının da yad edildiğini söyledi. Erbakan, iki muhalefet partisi olarak geniş kapsamlı işbirliği yapabileceklerini ifade ederken, Dervişoğlu da bu doğrultuda iadeiziyarette bulunacaklarını ve Türkiye’nin önünün açılması noktasında ortak katkılar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İktidarın da bu erken seçim kararına destek vermesi lazım

Erken seçimle ilgili bir soruyu yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Erken seçim gündeme geldiğinde, adından da anlaşılacağı üzere, hemen seçim süreci başlatılmalıdır. Türkiye’de böyle bir siyasi ortam olup olmadığını değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer siyasi partiler erken seçim istiyorlarsa, açıkça ifade ediyorum ki, İYİ Parti olarak bu seçime dair hazırlıklarımıza başladık. Ancak bu konu spekülatif bir amaçla gündeme getiriliyorsa ve ‘2,5 yıl sonra yaparız’ gibi bir yaklaşım içeriyorsa, bu kabul edilemez. Seçimin gerçekleşmesi için uygun şartların oluşması ve TBMM tarafından karar alınması gerekmektedir. İktidarın da erken seçim kararına destek vermesi şarttır. Eğer Türkiye’de erken seçim olacaksa, İYİ Parti’nin yarın yapılacak bir seçime bile hazır olduğunu ifade edebilirim,” dedi.

Bir pehlivanın mindere çıkışından durumu belli olur

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ekonomik göstergelerin olumsuz seyrini değerlendirerek, “2025 yılı içinde erken seçim yapılmasını tartışmalıyız. Çünkü 2025 Mayıs ayında yeni ekonomi yönetimi iki yılını, AK Parti iktidarı ise 23 yılını doldurmuş olacak. Rahmetli Erbakan Hocamız, ‘Bir pehlivanın mindere çıkışından durumu belli olur,’ derdi. Benzer şekilde, bir ekonomi yönetiminin veya iktidarın ilk 100 gününde ne yapıp yapamayacağı anlaşılırdı. Haziran 2023 itibarıyla göreve başlayan ekonomi yönetimi, 2025 Haziran’ında iki yılını tamamlayacak. Bu süre zarfında herhangi bir iyileşme olmazsa, ki göstergeler bunu işaret ediyor, o zaman 2025 yılı içinde sonbaharda erken seçim olup olmayacağının tartışılması gerektiğini düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Bir gece ansızın İsrail’e giremeyiz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin vefatına ilişkin üzüntüsünü dile getirdi. Erbakan, Haniye’nin cenaze namazına Katar’ın başkenti Doha’da iştirak edeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın “Bir gece ansızın Gazze’ye gireriz, İsrail’e de gireriz” açıklamalarına atıfta bulunarak, “Bir gece ansızın İsrail’e giremeyiz. Çünkü Kürecik Radar Üssü, bizim gireceğimizi önceden İsrail’e haber verir. Bu nedenle, NATO üyeleri olan İngiltere ve Amerika aracılığıyla, Kürecik Üssü’nden alınan bilgilerin İsrail ile paylaşılması sonucu, kendi topraklarımızda İsrail’in füze kalkanı ve istihbaratına destek olmuş oluyoruz. Bu vebalden kurtulmamız gerekir. Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum,” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r