DOLAR 34,2199 0.28%
EURO 37,1363 0.18%
ALTIN 2.983,571,00
BITCOIN 23276551,19%
İstanbul
14°

KAPALI

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yerlikaya’dan ‘Ölürüm Türkiyem’ videosuna yanıt!
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Yerlikaya’dan ‘Ölürüm Türkiyem’ videosuna yanıt!

Yerlikaya’dan ‘Ölürüm Türkiyem’ videosuna yanıt!

ABONE OL
25 Temmuz 2024 10:54
Yerlikaya’dan ‘Ölürüm Türkiyem’ videosuna yanıt!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de halay çekerken PKK elebaşı lehine slogan atan kişilere polis otosunda “Ölürüm Türkiye’m” şarkısının çalınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, savcının talimatıyla gözaltına alınanları üzmek amacıyla böyle bir uygulamanın yapılmadığını belirtti. Ayrıca, “Biji Portekiz” benzeri tutumlara sahip kişilerin az olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu kişilerin “Ölürüm Türkiye’m” türküsünden rahatsızlık duymalarının kendisini üzmediğini vurguladı. Yerlikaya, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, kolluk uygulamaları ve insan haklarının korunmasına yönelik bilgilendirme yaptıktan sonra milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Savcı da ‘Alın, getirin bunları’ diyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de PKK elebaşı lehine slogan atan kişilere polis otosunda “Ölürüm Türkiye’m” şarkısının çalınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Keşke sadece halay çekip, AK Parti hükümetlerinin sağladığı serbestlik ortamında Kürtçe şarkı söyleselerdi. Ancak kayıt altına alınan ve adliyeye intikal eden meseleler bununla sınırlı değil” dedi. Yerlikaya, övdükleri veya sevdiğimiz kişilerin dil ve tutumlarının suç oluşturması durumunda Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devletinin devreye girdiğini belirterek, savcının bu tür durumlarda “Alın, getirin bunları” talimatı verdiğini vurguladı.

Türkiye’m şarkısı bugün hepimizi, bu salonda bulunan herkesi coşkulandırır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınan kişilere polis aracında “Ölürüm Türkiye’m” şarkısının çalınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Bu şarkıyı dinlediğimde son derece duygulanıyorum ve yüreğim kıpır kıpır oluyor. ‘Ölürüm Türkiye’m’ şarkısı, hepimizi coşkulandırır. Bu uygulamanın savcının talimatıyla gözaltına alınanları üzmek için yapılmadığına inanıyorum. Ancak, ‘Biji Portekiz’ gibi tutumlara sahip kişilerin aramızda az olduğunu ve bu zihniyetteki insanların bu türküden rahatsızlık duymasıyla ilgili üzüntü duymadığımı belirtmek isterim” dedi. Yerlikaya, ülke içinde ve sınır ötesinde bölücü terör örgütü mensubu bulunmasını istemediklerini ve bu tür ideolojilere uyumlu davranışları kabul etmediklerini vurguladı.

Hiçbir sorunumuz yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, farklı siyasi zihniyetlerden kişilerle kucaklaştığını ve sohbet ettiğini belirterek, “Kimle yol yürüdüğümüze, sağımızda, solumuzda, önümüzde, arkamızda veya kalbimizde devletin birliği ve bölünmez bütünlüğü noktasında hiçbir sıkıntı olmayan bir duruş varsa, biz kucaklamaya hazırız. Bu ülkenin demokratik nimetlerini kullanarak terörist adacıkları kurdurmayacağız kararlılığını gösteren bir ülkede, arkadaşlarımız, valilerimiz ve kolluğumuz teenniyle hareket etmek zorunda” dedi.Ayrıca, Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya’nın Iğdır Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin eylemine yaptığı ziyaret sırasında sergilediği davranışlarla ilgili iddialara değinen Yerlikaya, “Hiçbir yerde suçluyu ya da gözaltı kararlı birini sakız çiğneyerek karşılayan bir vali ya da bakan kabul edemem. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r