DOLAR 34,0125 -0.17%
EURO 38,0469 0.32%
ALTIN 2.833,941,12
BITCOIN 21538665,92%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meclis’teki protestolara sert yanıt
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meclis’teki protestolara sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meclis’teki protestolara sert yanıt

ABONE OL
24 Temmuz 2024 15:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meclis’teki protestolara sert yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokak hayvanları düzenlemesinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri büyük tartışmalara yol açtı. Bu süreçte, Meclis koridorlarında düzenlenen protesto gösterileri de geniş tepkilere neden oldu. Kalabalık bir grup, Meclis koridorlarında vekillere yönelik “Katil” sloganları atarak protesto gösterisi düzenledi. Bu görüntüler, iktidar kanadından yoğun eleştiriler aldı.

Meclis tatile girmeden meseleyi çözeceğiz

AK Parti’nin bugün gerçekleşen grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, komisyonda kabul edilen başıboş köpek düzenlemesi hakkında şunları söyledi: “Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Türkiye’de bir başıboş köpek sorunu var. Meclis tatile girmeden meseleyi çözeceğiz.” Erdoğan, bu düzenlemeye yönelik protestolara da sert tepki gösterdi.

Kimse gazi Meclis’in şanına ve konumuna gölge düşüremez

Erdoğan, “Birileri muhalefet vekillerin desteğiyle geliyor, daha doğrusu Meclis’e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor, utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine ‘katil’ diye bağırabiliyor. Milletvekili sadece kendisini seçenlerin değil tüm Türkiye’nin vekilidir. ‘Katil’ diye bağıran da ona o cesareti veren de tüm millete karşı saygısızlık-edepsizlik yapmıştır. Biz bu şımarıklığa boyun eğecek bir grup değiliz. Biz 3-5 marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak Meclis’i çalışamaz hale getirmesine eyvallah edemeyiz. Burası gazi bir Meclis’tir. Kimse gazi Meclis’in şanına ve konumuna gölge düşüremez. Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r