DOLAR 34,2445 -0.11%
EURO 37,1125 0.3%
ALTIN 3.005,810,45
BITCOIN 23100012,10%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ ye gidiyor

Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ ye gidiyor

ABONE OL
9 Temmuz 2024 09:40
Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ ye gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 75’inci yıl anma programı çerçevesinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere bugün ABD’ye gidiyor. Yarın, 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak olan Erdoğan, aynı gün akşamında ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da liderler ve eşleri için düzenleyeceği akşam yemeğine de katılacak.

Çantada 4 önemli dosya var

Perşembe günü, liderler NATO-Ukrayna Konseyi toplantısı için bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında birçok ikili görüşme gerçekleştirecek. İsrail’in Gazze’deki katliamının durdurulması için atılacak adımları gündeme getirmesi beklenen Erdoğan’ın, yanına aldığı çantasında Orta Doğu’daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Karadeniz’in güvenliği konularını içeren üç dosya olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı, Washington’dan ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu yılki NATO zirvesinde ittifak üyeleri güvenlik konusunu ele alacak. Soğuk Savaş’tan bu yana dünyanın en büyük güvenlik sınamalarından geçtiği bu dönemde üye ülkeler savunma tedbirlerini görüşecek.

İletişim Başkanlığından açıklama

İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından zirve hakkında bir paylaşım yaptı. Açıklamada, “NATO’nun 75’inci kuruluş yıl dönümüne denk gelen zirvede; İttifak coğrafyasına yönelik meydan okumalar ve riskler karşısında teşkilatın caydırıcılık ve savunma alanındaki gayretleri ile Ukrayna’daki durum ve bu ülkeye yönelik destek hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Terörle mücadele konusunda atılan adımlar da zirve gündeminde yer alacaktır” ifadesi kullanıldı. Ayrıca, “NATO’nun Asya-Pasifik bölgesindeki ortakları Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda’nın liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı ve Avrupa Birliği temsilcileri de ilgili oturumlara katılacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve marjında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r