DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21301091,55%
İstanbul
28°

AÇIK

18:47

AKŞAM'A KALAN SÜRE

MİT, Türk bayrağına saldıran provakatörleri yakaladı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • MİT, Türk bayrağına saldıran provakatörleri yakaladı

MİT, Türk bayrağına saldıran provakatörleri yakaladı

ABONE OL
6 Temmuz 2024 10:09
MİT, Türk bayrağına saldıran provakatörleri yakaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Suriye’nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyon gerçekleştirenler, Milli İstihbarat Teşkilatının operasyonuyla yakalandı. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, 30 Haziran’da Kayseri ve diğer bazı illerde mültecilere yönelik yaşanan olayların ardından, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi hedef alan provokasyonlar meydana geldi.

17 yaşındaki şüpheli yakalandı

Bu olaylar sırasında Türk bayrağına saldırıda bulunan ve Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan şüphelilerin yakalanması amacıyla, Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıkları ile emniyet güçleri tarafından bir çalışma başlatıldı. Milli İstihbarat Teşkilatının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldırıda bulunan 17 yaşındaki şüpheli yakalandı. Türk bayrağı önünde özür dileyerek bayrağı öpen şahıs, “Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum.” şeklinde açıklama yaptı. Güvenlik güçleri, şüpheliyi azmettirenlerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Türk hükümetinden özür diliyorum

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye yönelik provokasyonlarda yer alan iki şüpheli, verdikleri ifadede Türkiye’den ve Türk halkından özür diledi. Yakalanan şüphelilerden biri, ifadesinde, “Ben ve kardeşim Kayseri’de yaşanan olaylardan etkilenerek bu yanlışı yaptık, amacımız Türk halkını kötülemek değildi. Türk halkı ile hem dini hem de ırki bağlarımız var. Türk halkı milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türk ordusu her zaman yanımızda oldu. Tekrar Türk hükümetinden özür diliyorum,” dedi. Şüpheliler, Suriye Geçici Hükümeti dahil birçok kurumun kendileriyle iletişime geçerek hatalı olduklarını belirttiklerini ifade etti.

İkinci Provakatörde yakalandı

Bölgede Türk bayrağını indirdiği tespit edilen bir şüpheli daha yakalandı. Şüpheli Ahmed Nana, ifadesinde bazı kesimlerin provokasyonları ve sosyal medya baskısından etkilenerek yanlış yaptıklarını belirtti. Nana, kendisine yakışmayacak şekilde Türk bayrağına saldırdığını ifade ederek, “Onu dalgalandığı yerden indirdim. Bu bayrak, Türkiye devleti ile Türk halkının ve Türkiye ile özgür Suriye halkının ortak düşmanlara karşı verdiği mücadelede şehit düşenlerin kefeni haline gelmiş bir semboldür. Sorumsuzca sergilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özür diliyorum. Ayrıca bu bayrağı dik tutan ve yere düşürmeyen ecdadımdan da özür diliyorum. İslam kardeşliği ve aramızdaki ortak tarih adına bu davranışımı affetmenizi diliyorum,” dedi. Fitneye düştüğü için Türk halkından özür dileyen Nana, Türk bayrağını öptü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r