DOLAR 34,2837 0.1%
EURO 37,6477 0.01%
ALTIN 2.915,86-0,18
BITCOIN 21798822,83%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi!

ABONE OL
2 Temmuz 2024 13:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla sigara kullanımını azaltmak amacıyla harekete geçildiği bildiriliyor. Meclis’in yeni yasama döneminde sigara kullanımını düzenleyen kanunda değişiklik yapılması için çalışmaların başlayacağı belirtildi. Ayrıca, tütün ürünlerinin kullanımını düzenleyen kanun ve tütün ile alkol piyasasını denetleyen kanunda da değişiklikler yapılacağı ve sigara izmaritlerinin temizlenmesi için yeni vergiler getirileceği iddia ediliyor.

18 yaş altına sigara satışından daha etkili bir yönteme geçilecek

Sağlık Bakanlığı’na sunulacak ön çalışmada, halk sağlığını koruma sorumluluğu olan kurumlar arasında yapılacak görüşmeler sonucunda belirlenecek bir tarih temel alınarak, bu tarihten sonra doğacak nesillere sigara satışının yasaklanması önerilecek. Önerilen yasal değişiklik ile birlikte, 18 yaş altına sigara satışını daha etkili bir şekilde engellemek için yeni yöntemler uygulanacak. Bu sayede, özellikle sigaraya başlama yaşı olarak dikkat çeken 15 yaş altı bireylerin korunması amaçlanıyor.

Tütün şirketlerine ‘İzmarit Vergisi’ iddiası

Ticaret Bakanlığı’na sunulacak öneride, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun’unda değişiklik yapılması önerisi bulunacak. Bu değişiklikler arasında, tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi teklif edilecek.

‘Sigara İzmariti Vergisi’ incelenecek

Çalışmalar sırasında bilim insanlarının görüşlerinin yanı sıra dünya genelinden örneklerin de inceleneceği belirtildi. AK Parti yetkilileri, İngiltere’de 2009 sonrası doğan kuşaklara sigara satışını yasaklayan modelin yanı sıra İspanya’da tütün endüstrisinden “sigara izmariti” vergisi alan modelin de göz önünde bulundurulduğunu açıkladı. Ayrıca, 2025 yılında sigara yasağının ülke genelinde uygulandığı İzlanda modelinin de Türkiye için bir ileri aşamada örnek teşkil edebileceği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r