DOLAR 34,2647 0.06%
EURO 37,6322 -0.01%
ALTIN 2.921,000,00
BITCOIN 21769253,02%
İstanbul
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kabine bugün toplanıyor!

Kabine bugün toplanıyor!

ABONE OL
2 Temmuz 2024 12:57
Kabine bugün toplanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün, yaklaşık bir aylık aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanacak. Beştepe’deki bu önemli toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

Toplantının ana gündemi ‘Ekonomi’ olması bekleniyor

Toplantının ana gündemi ekonomi olarak belirlendi. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı da netlik kazanacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da belirlenecek.

Yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konusunda da kabine üyelerine bilgi verilecek

Toplantıda tasarruf tedbirleri ve en düşük emekli aylığına yapılacak artış da ele alınacak. Ayrıca yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele stratejileri kabine üyelerine sunulacak. Kabinenin diğer önemli gündem başlığı ise terörle mücadele operasyonları olacak.

Gazze’ye yönelik saldırıları ile ateşkes sağlanması adımları da tartışılacak

Toplantıda 9’uncu Yargı Paketi’nin son durumu da masaya yatırılacak. Ayrıca bölgesel gelişmeler ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile ateşkes sağlanması adımları da tartışılacak konular arasında yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayındaki Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri de gündemde. İlgili bakanlar, bu ziyaretlerde ele alınması muhtemel konuları kabinede değerlendirecek.

Kurum ve Memişoğlu da toplantıya katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı’na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da kabine toplantısına katılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r