DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2124008-0,02%
İstanbul
25°

KAPALI

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD bu düelloyu konuştu

ABD bu düelloyu konuştu

ABONE OL
28 Haziran 2024 12:53
ABD bu düelloyu konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Kasım’da gerçekleşecek Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri öncesi ABD Başkanı Joe Biden ve Donald Trump canlı yayında karşı karşıya geldi. Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail-Hamas çatışmaları gibi birçok konunun ele alındığı tartışma sonrası yapılan ankette katılımcıların %67’si Trump’ın münazarayı kazandığını belirtti. İki aday, Başkanlık Tartışması’nda seçmenleri kendilerine oy vermeye ikna etmek üzere ilk kez dört yıl sonra bir araya geldi. Trump’ın enerjik duruşu dikkat çekerken Biden’ın pasif performansı şaşkınlık yarattı. Biden’ın soğuk algınlığı geçirdiği ve bu nedenle münazarada zorlandığı, kendisini doğru şekilde ifade edemediği belirtildi.

3’ncü Dünya Savaşı’na hayal edebileceğinizden çok daha yakınız

Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ı Amerika’yı üçüncü dünya savaşına taşıdığı için suçladı. “3. Dünya Savaşı’na çok daha yakınız. Kimse ona saygı göstermiyor, korkmuyor. Kendisi bizi 3. Dünya Savaşı’na sürüklüyor.” ifadelerini kullandı.

Putin Biden’a saygı duysaydı Ukrayna’yı işgal etmezdi

Rusya Ukrayna savaşı hakkında konuşan eski ABD başkanı Trump, “Putin Biden’a saygı duysaydı Ukrayna’yı işgal etmezdi, Zelenski’nin her geldiğinde ABD’den para alıp gitti” dedi. Trump, “Eğer gerçek bir başkanımız, saygı duyulan bir başkanımız olsaydı, asla işgal yaşanmazdı” dedi.

Trump Biden’ı Filistinlilere yakınlık duymakla” suçladı

Trump, kendi başkanlığı sırasında İran’ın “Beş parasız” olduğunu ve bu nedenle kendisi yönetimde olmuş olsaydı Hamas’ın da asla İsrail’e saldırmamış olacağını söyledi. ABD Başkanı Biden’ın İsrail politikasını eleştiren ve Biden’ı “Filistinlilere yakınlık duymakla” suçlayan Trump, Biden’ın çok kısıtlayıcı davrandığını savundu. İsrail’in Hamas’a karşı savaşta daha serbest hareket etmesine izin verilmesi gerektiğini savunan Trump, “Onları bırakıp, başladıkları işi bitirmelerine izin verilmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.

Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede

Tartışma sırasında Trump’ı eşi Melania Trump’ı aldatmakla suçlayan Biden, Trump’a seslenerek, “Toplum içinde kadınlara saldırdın. Eşin hamileyken bir yetişkin film yıldızı ile beraber oldun. Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede” diye konuştu. Trump, Biden’ın bu suçlamalarını kesin bir dille reddetti.

Biden, mental teste girse 5 soruyu bile yanıtlayamaz

Trump “Ben iki teste girdim ikisi de mental sağlığımla ilgili, ki o girmedi bu testlere bir tanesine girsin sadece. Biden, mental teste girse 5 soruyu bile yanıtlayamaz. Ben çok iyi durumdayım, iki golf şampiyonluğum var. Ben onu golf maçına çağırdım, o birkaç metre bile vuramaz topa” ifadeleriyle Biden’a yüklendi.

Kendisinin cümlenin sonunda ne dediğini anlayamadım

Biden ve Trump arasındaki tartışmada sağlık hizmetleri konusunda yaşanan dil sürçmesi sonrasında Trump, Biden’ın ne demek istediğini anlamadığını ve ne konuştuğunun farkında olmadığını söyledi.

Anketin galibi Trump

CNN, canlı yayından sonra bir anket yaptı. Ankete katılanların %67’si Trump’ın tartışmayı kazandığını belirtirken, %33’ü Biden’ın daha başarılı olduğunu söyledi. CNN’in 2020 seçimlerinden önce yaptığı canlı yayın sonrası iki ankette de Biden farklı oranlarla zafer kazanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r