DOLAR 34,2744 0.07%
EURO 37,6833 0.18%
ALTIN 2.909,740,02
BITCOIN 2141445-1,58%
İstanbul
20°

AÇIK

12:57

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MSB: “3. Dünya Savaşına hazırız”

MSB: “3. Dünya Savaşına hazırız”

ABONE OL
27 Haziran 2024 13:26
MSB: “3. Dünya Savaşına hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Dünya 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz” açıklamaları sonrası artan savaş iddialarına cevap verdi. Bir risk ihtimalinin olduğunu belirten kaynaklar, “Birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi genel bir risk var mı derseniz, tabii ki olasılık var. Biz Savunma Bakanlığı olarak savunma ve güvenliğimize yönelik değerlendirmelerimizi sürekli güncelliyoruz. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Türk Silahlı Kuvvetleri zaten dinamik bir ordu. Birçok coğrafyada sürekli faaliyetler yürüten ve kendi planlarını, lojistiğini test etmiş bir ordu. Dünya barışını destekleyen faaliyetlerde bulunuyoruz. Üçüncü dünya savaşı gibi karanlık bir senaryoyu hiç kimse istemez, ancak ordumuz her türlü senaryoya hazır” şeklinde konuştular.

Irak tarafı ile iyi bir koordinasyon yürütülmektedir

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, sosyal medyada dolaşan Irak’ın kuzeyindeki bazı meskûn mahallerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrol noktaları oluşturduğu iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. Kaynaklar, “TSK’nın sivillerin yaşadığı meskûn mahallere girmesi ve kontrol noktaları oluşturması söz konusu değildir. Meskûn mahaller ve operasyon bölgelerindeki kontrol noktaları Iraklı yerel makamlar tarafından kurulmakta olup, Irak tarafıyla iyi bir koordinasyon içindeyiz” dedi. Ayrıca, Irak ile kurulacak Ortak Harekat Merkezi ile ilgili olarak da “Teknik çalışmalar devam ediyor. Bir harekât merkezi kurulacak. Detayların belirlenmesine yönelik teknik çalışmalar ve görüşmeler olumlu şekilde ilerliyor” şeklinde bilgi verdi.

TSK FETÖ ile mücadelede en hassas olan kurumlardan biri

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, son günlerde gerçekleştirilen FETÖ operasyonları kapsamında muvazzaf askerlerin de gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaynaklar, “FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda operasyonlarımız sürüyor. Bu süreç sürekli olarak devam eden bir süreç olduğu için istihbarat birimlerimiz bilgileri değerlendiriyor ve savcılar harekete geçiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadelede en hassas olan kurumlardan biridir çünkü bu yapıdan en çok zarar gören kurum. Bu nedenle yeni deliller ortaya çıktıkça mücadelemiz de devam edecektir” şeklinde konuştular.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r