DOLAR 34,2925 0.16%
EURO 37,0964 -0.22%
ALTIN 3.021,830,34
BITCOIN 2288125-1,56%
İstanbul
17°

AÇIK

05:55

İMSAK'A KALAN SÜRE

4 ilde eş zamanlı ‘KUYU-5’ operasyonu

4 ilde eş zamanlı ‘KUYU-5’ operasyonu

ABONE OL
12 Haziran 2024 09:25
4 ilde eş zamanlı ‘KUYU-5’ operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da gerçekleştirilen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin rakip gördükleri ve alan kavgası yaşadıkları suç gruplarına silahlı saldırılar düzenledikleri tespit edildi. Yurt içinde ve yurt dışında organize suç örgütlerine yönelik kararlı operasyonlar sürerken, bu kapsamda birçok şüpheli yakalanarak adalete teslim ediliyor. Son olarak 4 ilde 5 ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Birden fazla suç ile yargılanacaklar

Öte yandan, örgüt üyelerinin müşteki şahısları darp ve tehdit ederek yağmalamaya çalıştıkları, silah zoruyla kaçırdıkları ve ailelerinden para talep ettikleri belirlendi. Ayrıca, şahıslar arasındaki alacak verecek meselelerine müdahil oldukları, uyuşturucu ticareti nedeniyle husumetli oldukları şahısları tehdit ettikleri, müşteki şahıslara usulsüz yollarla senet imzalattırdıkları, cebir ve şiddet kullanarak tahsilat yaptıkları ve şahısların şikâyetçi olmalarını engelledikleri, tefecilik yaparak müşteki şahısları yüksek faizle borçlandırdıkları ve borcunu ödeyemeyen şahısları tehdit ettikleri tespit edildi. Sanayi sitesinde müşterileri dolandırdıkları, itiraz eden müşterilere karşı cebir ve şiddet uyguladıkları, tehdit ve hakaretlerde bulundukları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları da ortaya çıkarıldı.

4 elebaşı kıskıvrak yakalandı

Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da düzenlenen “KUYU-5” operasyonlarında; Hatay Merkez’de Ömer Kartopu’nun, Hatay İskenderun’da Ali Ak’ın, Ankara’da Alper Aksoy’un, Çankırı’da Recep Armağan’ın ve Konya’da Faris Çokkaynar’ın (Cezaevinde) elebaşılığını yaptığı 5 ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi. Operasyonlarda 4 elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 57 şüpheli yakalandı.

Uyuşturucu madde ele geçirildi

Operasyonlar sonucunda 17 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, 5 adet kurusıkıdan çevrilme tabanca, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda çek ve senet ile büyük miktarda Türk Lirası ele geçirildi.

Polislerimizi tebrik ediyorum Allah ayaklarına taş değdirmesin

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r