DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150167-0,38%
İstanbul
23°

AÇIK

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgül Özel: “Vicdanlar Sandıkta Birleşiyor”

Özgül Özel: “Vicdanlar Sandıkta Birleşiyor”

ABONE OL
30 Mart 2024 14:28
Özgül Özel: “Vicdanlar Sandıkta Birleşiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mahalli İdareler Genel Seçimi sürecinde bugüne kadar herhangi büyük sorun yaşanmadığını belirterek, “Yarın ufak tefek gerginlikler olabilir. Ancak mutlaka sabırlı ve hoşgörülü olunmalıdır. Şu ana kadar istenmeyen olaylar yaşanmadı veya çok az yaşandı. Bundan sonra da seçim sonuçları alınıncaya kadar herkesi sağduyuya davet ediyorum” şeklinde konuştu.Özel, seçim çalışmalarının son gününde İzmir programı çerçevesinde Balçova ilçesini ziyaret etti.Belediye binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, zorlu ve uzun bir kampanya döneminin son gününü memleketi Manisa ile İzmir’de halkı selamlayarak geçireceğini ifade etti.

Türkiye genelinde ise ‘Türkiye İttifakı’ mevcut

Yarın sandık başına gidecek olan 61 milyon seçmeni işaret eden Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:”Seçmenler, iki önemli karara imza atacaklar. Birincisi, yerel yöneticilerine karar verecekler. Geçmiş seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, geniş bir ittifakla birçok belediyeyi kazanmıştı. Arkadaşlarımız beş yıl boyunca hizmet etti. Şimdi ise ittifaklar yok gibi görünse de, İzmir’de bir ‘İzmir İttifakı’ olduğunu görüyoruz. Gönüller, vicdanlar sandıkta birleşiyor. Türkiye genelinde ise ‘Türkiye İttifakı’ mevcut. Kampanya boyunca bunu vurguladık. Türkiye İttifakı, gücünü milletinden alıyor ve renklerini ay yıldızlı al bayraktan alıyor. Vatandaşlardan yarın futbol diliyle ifade etmek gerekirse ‘sarı kart göstermelerini’ bekliyoruz. Genç seçmenleri de firesiz olarak sandık başında olmaya çağırıyoruz. Tüm siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyoruz.”

Yarın ufak tefek gerginlikler yaşanabilir, bu yüzden sabırlı ve hoşgörülü olunmalıdır

Parti görevlilerinden, bütün sonuçlar alınıp, son ıslak imza teslim edilene, son seçim sandığından sonuçlar kaydedilinceye kadar görev yerlerini terk etmemelerini isteyen Özgür Özel şu sözleri dile getirdi:”Bugüne kadar sorunsuz bir süreç geçirdik. Herkesin dikkatli olması önemli. Yarın ufak tefek gerginlikler yaşanabilir, bu yüzden sabırlı ve hoşgörülü olunmalıdır. Seçim sürecinde istenmeyen olaylar yaşanmadı veya çok az yaşandı. Bundan sonra da seçim sonuçları açıklanana kadar herkesi sağduyuya davet ediyorum. Yarın büyük bir zafer kazanacağız ancak zaferimiz kimseyi yenilgiye uğratmış değil, bizim galibiyetimiz kimseyi mağlup etmiyor. Mutlu olacağız, sevineceğiz ancak kimseyi incitmemeye ve kaybetme hissiyatına kapılmamaya özen göstermeliyiz.Bu seçimin kaybedeni kimse olmayacak. Türkiye’de demokrasi kazanacak ve siyasete bir denge gelecek. Bu nedenle sevinç gösterileri ve kutlamalarda ölçülü olmayı, hasta, küçük çocuk ve bebekleri düşünmeyi, belli bir saat sonra gürültü yapmamayı ve galibiyeti centilmenlikle karşılamayı tüm örgüte bir talimat olarak iletiyorum.”

Hep beraber heyecanla bekliyoruz

“Yarın sandığa seçmenin nasıl bir denge getireceğini, nasıl bir damga vuracağını hep beraber heyecanla bekliyoruz” diyen Özgür Özel, kalbini kırmış olabileceği insanlardan helallik istedi.Özel, bir gazetecinin sorusu üzerine adil bir seçim süreci geçirmediklerini savunarak, Türkiye’nin her yerinde adaylarının kendi öz güçleriyle seçim çalışması yürüttüğünü belirtti.Daha sonra üstü açık bir otobüse binen Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ile Balçova ve Narlıdere ilçelerinde vatandaşları selamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r